Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

18 d’oct. 2011

Compromís obté els avals de 25.000 valencians

El nacionalisme valencià es presentarà a les eleccions generals espanyoles amb la força de 25.000 signatures, els avals que la Coalició Compromís ha aconseguit en vint dies. Dels avals, 18.000 s'han aconseguit a la circumscripció electoral de València, pels 2.000 a la de Castelló i els 5.000 de la d'Alacant. 

Açò vol dir que a la circumscripció de València, amb 18.000 signatures, s'han aconseguit 9,5 vegades els avals necessaris per participar en el procés electoral (1.900, un 0,1% del cens) i per tant, el cap de llista per València, Joan Baldoví, anirà a les eleccions amb la força de vora l'1% del cens total de la seua circumscripció, que ja ha mostrat suport per la coalició valencianista, ecologista i d'esquerres amb el seu aval. 

A Castelló, els 2.000 avals representen multiplicar per cinc els 400 avals necessaris per cobrir el 0,1% del cens. 

A Alacant els resultats no han estat tan espectaculars: s'han aconseguit 5.000 avals, si be sols es necessitaven 1.300. 

Per a Baldoví, “el que hem fet hui és un acte de democràcia real i participativa. Ens han volgut ofegar amb eixa norma que van pactar PP i PSOE i que altres partits amb representació al Congrés com UPyD i Izquierda Unida no van esmenar en el seu moment per a què formacions com la nostra no ens poguérem presentar. Però hem demostrat que la democràcia real, quan la gent vol, és possible i amb este gran nombre d’avals estem encara més segurs que el dia 20 serem la sorpresa”. 


0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu