Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

15 de nov. 2011

EUPV i Compromís tindran 13 minuts en el debat de Canal 9

Disposaran de menys temps que el PP (19 minuts) i el PSPV (16) · Els socialistes no estan d'acord

Compromís i EUPV disposaran finalment de dos minuts i mig, i no d'uns quants segons, per parlar en cadascun dels tres blocs temàtics en els debats electorals de Canal 9 i de Ràdio 9 que es faran esta setmana.
El consell d'administració de RTVV ha adjudicat finalment un temps total de 19 minuts per al PP en cada debat; de 16 per al PSPV i de 13 per a EUPV i Compromís. Ho a fet atenent la instrucció de la junta electoral, que, a petició del PSPV, va dir que no hi podia haver el mateix temps per a cadascú, sinó que s'havia de fer d'acord amb els resultats de les eleccions del 2008.

Però justament només el PSPV s'ha oposat a aquest nou repartiment de temps; de fet, en el recurs (PDF) que havien presentat contra el primer repartiment de temps, que adjudicava pràcticament els mateixos minuts per a tots els partits, els socialistes ja expressaven la voluntat que el repartiment de temps s'ajustara molt més als resultats del 2008; el PSPV no va especificar els temps que es desprendrien, però l'aplicació directa d'aquella proporcionalitat hauria suposat que EUPV tinguera només 26 segons i Compromís, 11.

Demanen el PSPV que no recòrrega

Els partits que han subscrit l'acord han sol·licitat al PSOE que 'no presente recurs davant de la Junta Electoral ja que impediria la celebració dels mateixos a falta de temps per a una resolució'.

L'acord preveu que els debats s'estructuraran en tres rondes de 15 minuts i 40 segons i una última de 14 minuts. En les tres primeres rondes, tots els oradors tindran dos intervencions que s'ajustaran a la següent durada: una primera intervenció en la qual EU i Compromís-Equo tindran 2 minuts i 20 segons cadascun, el PSOE dos minuts i 30 segons i el PP 2 minuts i 40 segons per a exposar la seua posició. Una segona intervenció d'1 minut i 20 segons per a les rèpliques d'EU i Compromís-Equo, 1 minut i 30 segons per al PSOE i 1 minuts i 40 segons per al PP.


En l'última ronda, la de conclusions, les intervencions s'ajustaran a la següent durada: EU i Compromís-Equo 2 minuts cadascun, PSOE 4 minuts i PP 6 minuts.

Així, EU i Compromís-Equo disposaran d'un total de 13 minuts per a presentar les seues propostes, el PSOE tindrà 16 minuts per defensar el seu programa i el PP amb 19 minuts d'intervenció total.

L'acord comprèn tres debats en Canal 9, que seran redifosos l'endemà en Ràdio Nou, amb la presència dels candidats al Congrés dels Diputats de les següents formacions polítiques: PP, PSOE, EU i Compromís-Equo. Estes dos últimes s'inclouen en virtut de l'arrelament social i polític amb el qual compten al País Valencià.

Dates d'emissió

Els debats seran gravats al CPP de Burjassot i les dates propostes per a la celebració dels mateixos són: dimarts 15 de novembre, per als candidats de Castelló; el dimecres 16 de novembre per als candidats d'Alacant i dijous, 17 de novembre, per als candidats de València.

FONT: Vilaweb

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu