Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

13 de febr. 2012

Acaba el Mig Any fester amb les mirades posades ja al mes de Setembre

Més de mig miler de festers moros i cristians vestits amb les seues gel·labes van acomiadar ahir amb una desfilada pels principals carrers d'Altea el Mig Any que s'ha estat celebrant durant tot aquest cap de setmana.

Els reis moro i cristià, Josep Joan Lanuza Llinares, de la Companya Sarraïns, i Salvador Gomis Martínez, de la filà Carteia, i els alferes Irene Pérez Guarinos, de la filà Guàrdia Negra, i de José Such Orquín, de la filà Maseros, van presidir la desfilada que s'iniciava passades les 5 de la vesprada, després d'acabar el menjar de germanor de totes les "filaes" que es va celebrar a l'aire lliure, aprofitant el bon temps, en la Plaça de la Filarmónica. 

El dissabte per la vesprada es va celebrar la romeria de Sant Blai i una missa en el seu honor amb la posterior benedicció dels rollets del sant. Abans de la missa, el rei moro, Josep Joan Lanuza, va imposar un crespóó negre en la bandera de la seua filà en memòria del membre de la mateixa, Pere Joan Julià, "Caragol", mort recentment.

A la nit va tindre lloc el ball fester en la carpa situada al costat de la Filarmónica Alteanense.

El matí d'ahir va estar dedicada als més menuts, i al migdia, els festerets van realitzar una desfilada des de la plaça de l'Ajuntament a la plaça de la Filarmónica.


En aquest emplaçament, la totalitat de les filaes van confraternitzar en un menjar de germanor on no va faltar ni l'arròs ambbogavant, ni les paelles, ni la carn rostida o l'embotit, pastissos, i bon vi i fresca cervesa.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu