Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

11 de juny 2012

Primer any de govern Popular


Tal dia com hui el govern de Miguel Ortiz (PP) agafava les regnes de l’Ajuntament

L’onze de juny de 2011 el Partit Popular agafava les rendes del Govern alteà després d’haver guanyat les eleccions a l’anterior mes de maig. Amb el suport de Cipal, als que se’ls van donar tres regidories (Educació, Medi Ambient i Urbanisme), el PP tornava a governar el poble d’Altea i ho feia en un equip de govern (PP-Cipal) que donava la majoria absoluta. 

Amb motiu d’aquesta efemèride fem un repàs al primer any d’aquesta legislatura i obrim una enquesta per a saber la vostra opinió sobre el tema, volem que li poseu nota als mandataris alteans, podreu votar fins els pròxim diumenge.

Durant aquest any el PP a tingut que fer front al gran deute que té l’Ajuntament, creat en gran part durant els 12 anys en que ja va governar Miguel Ortiz. A aquest deute se li ha afegit la gru crisi econòmica per la que passa tot l’Estat, cosa que ha provocat grans ajustos – o retallades – també a la nostra localitat.
La primera polèmica va arribar de la mà de Jesus Ballester, aleshores regidor de Cultura, quan es va anunciar que es pujarien taxes del conservatori, s’acomiadarien professors i es reduirien les hores lectives. Açò va provocar dures crítiques per part dels pares i mares dels alumnes del Conservatori, arribant a desembocar en protestes davant l’Ajuntament i a l’entrada del Plenari on es votava la moció que portaria a terme estes propostes, a més part dels alumnes i professors van arreplegar signatures per a intentar impedir la desfeta al conservatori de música alteà. 

Finalment tota esta polèmica va acabar amb la pujada de taxes a més del doble del que es pagava i l’acomiadament d’un dels professors. 

Una altra des les retallades va arribar a la secció d’esports, on l’Ajuntament va anunciar que deixava de subvencionar els esports base i comunicava que els esportistes alteans passaries des d’aquell moment a haver de pagar-se el 38% del cost total de les matricules en cada esport. 


La desaparició de la Unió Esportiva Altea va ser un altre dels durs colps que es va emportar el PP. Després de l’ascens a tercera divisió l’equip va haver d’afrontar uns pagaments que l’Ajuntament no va voler assolir i per la qual cosa el club va ser venut a una empresa de València, que va tirar a tots els jugadors del planter que havia aconseguit l’ascens de categoria. 

La polèmica va tornar a sorgir amb Jesus Ballester, de nou, quan va arremetre contra el valencià i les crítiques de la castellanització de Ràdio Altea. El regidor del PP, que ja no ho era de Cultura sinó de Presidència, va arremetre contra el valencià d’aquesta manera: ““atrás quedan estos tristes cuatro años, en los que no ha habido más lengua que la valenciana en la radio municipal” Jesus Ballester, Partit Popular. Unes paraules que li van costar greus crítiques per gran part del ciutadans, que fins i tot van demanar la seua dimissió de nou, després que ja ho feren per l’afer del Conservatori. 

Un dels grans problemes que el PP no ha aconseguit solucionar, sinó que ha anat a pitjor, és l’atur. Des de que governa el Partit Popular el número d’aturats ha augmentat de 1.772 a 2.119, ara per ara la xifra s’ha rebaixat degut a la temporada estival i l’atur arriba als 2.014. Sense cap dubte el govern de Miguel Ortiz ha contribuït de manera indiscutible a que això fóra així, acomiadant a 17 funcionaris del consistori.
La nota positiva la van posar al principi de legislatura, on es va aprovar al plenari la rebaixa de sous, dietes i comissions. 





 

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu