Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

15 de nov. 2012

150.000 persones clamen contra les retallades a Alacant

"Ací està la cova d’Alí Babà", cridaven des de la capçalera de la manifestació mirant cap a l'edifici de la Generalitat

100.000 persones segons els sindicats i 35.000 segons la policia local i nacional es van unir ahir de vesprada a la manifestació que va recórrer el centre d'Alacant i en la qual a més de representants sindicals, hi ha treballadors dels bombers, de FGV, d'educació, de plataformes de suport als dependents, col·lectius d'estudiants, nacionalistes i associacions gais. També hi ha, curiosament, molt ciclista i infinitat de xiquets xicotets.


Fonts policials han assenyalat que malgrat el batalló de persones que ha eixit al carrer no s'han registrat incidents.

Desenes de milers de valencians s'han tirat al carrer per a participar en la manifestació central amb motiu de la vaga general pels carrers de la capital i reclamar "un canvi de política" que evite caure en la pobresa.

Amb el lema "Ens deixen sense futur", la marxa s'ha iniciat amb 25 minuts de retard a més de 500 metres de l'emplaçament inicialment previst, des de l'estació de tren a la plaça dels Estels, a causa de la gran quantitat de gent que s'amuntegava als voltants.

"Ací està la cova d’Alí Babà", cridaven des de la capçalera de la manifestació mirant cap a l'edifici de la Generalitat. Mitja hora després que aquesta arribara a la Rambla encara seguia eixint gent des de l'Estació de Renfe. Els portaveus, en arribar al final de la Rambla, criden pel megàfon: "Som tants que no cabem".

Durant la intervenció dels portaveus sindicals, en finalitzar la marxa, recorden les crítiques de Rajoy a la pujada de l'IVA quan estava en l'oposició i també recorden que els assessors de la Diputació cobren "barbaritats".

En la capçalera s'han s'han situat els líders sindicals de CCOO, UGT i Intersindical Valenciana, que estan acompanyats per delegats sectorials i representants de formacions polítiques d'esquerra, com a PSPV-PSOE, EU i Compromís, entitats socials i de plataformes ciutadanes, entre molts altres col·lectius.

L'inici de la marxa s'ha produït a escassos metres i poc després d'una concentració organitzada pel col·lectiu "Stop Desahucios" enfront d'una entitat bancària en l'avinguda de l'Estació contra els desnonaments, que ha consistit en l'encès de mig centenar de veles.

La manifestació ha conclòs en l'Esplanada d'Espanya, on s'ha llegit un manifest a favor del manteniment dels serveis públics, contrari a les ajudes a la banca i que ha apostat per un canvi del model polític, social i, sobretot, econòmic.

Poc abans, s'havia guardat un minut de silenci "per les víctimes d'aquesta crisi", especialment per les últimes morts de persones afectades pels desnonaments.

"Rajoy, escolta, la gent està en la lluita", "Ací està la cova d’Alí Babà" (en passar per la delegació del Consell a Alacant), "Manos arriba, esto es un atraco" i "El Govern del PP ens porta a la ruïna" han sigut alguns dels lemes que s'han corejat.

A diferència d'altres ocasions, els líders de CCOO i UGT no han pres l'ús de la paraula, i han deixat el protagonisme a responsables de diferents col·lectius socials, els qui han criticat el "terrorisme econòmic, masclista i social" de l'actual model.

Després d'un portaveu del comitè d'empresa de FGV que ha criticat l’ERE en l’empresa pública, una manifestant ha aconsellat a la multitud que traguen els estalvis del banc i ho dipositen en les "banques ètiques", que inverteixen en iniciatives socials i mediambientals.

En declaracions als periodistes, la líder de CCOO en la comarca, Consuelo Navarro, ha assegurat que Espanya viu "un estat d'estafa" que porta a la "penúria", i ha assegurat que la política i l'economia pot fer-se "d'una altra manera".

Per la seua banda, Óscar Llopis (UGT) ha manifestat que l'èxit de la vaga reflecteix que la societat "li diu no a les polítiques del PP" perquè porten a la societat al "Estat de la beneficència".

A més, des dels sindicats s'ha criticat que els fanals de la plaça dels Estels estigueren apagades i han culpat de l'apagada a l'alcaldessa, la popular Sonia Castedo.

 

FONT: Información

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu