Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

28 de des. 2012

El Ple aprova baixar el sou a tots els regidors i l'aportació als grups

El Ple aprova la reducció d'un 5% en el sou dels regidors i d'un 20% en l'aportació als grups polítics 
Amb aquesta rebaixa, la tercera des de 2011, l'equip de govern ha reduït els seus sous un 22% des de l'inici de legislatura. També s'eliminen els telèfons mòbils i les dietes dels regidors

El Ple de l'Ajuntament d'Altea va aprovar ahir al matí, per unanimitat, la reducció d'un 5% en el sou dels regidors i d'un 20% en l'aportació als grups polítics municipals. La mesura, presentada per l'equip de govern, suposa la tercera reducció dels sous dels regidors ja que en 2011, en accedir a l'Ajuntament, el Partit Popular va reduir un 10% la nòmina dels edils, mentre que en 2012 s'ha acordat la supressió de la paga extraordinària de Nadal.
D'aquesta manera, amb la mesura aprovada per als Pressupostos de 2013, des de l'inici de legislatura s'ha reduït el sou dels regidors en un 22%. Així mateix, s'ha aprovat l'eliminació de dietes per als edils i la supressió de tots els telèfons mòbils dels regidors, amb càrrec a l'Ajuntament.

Segons ha explicat l'Alcalde d'Altea, Miguel Ortiz, aquest paquet de mesures respon a la “necessitat d'implicar als alteans en el full de ruta de l'Ajuntament per a poder eixir com més prompte millor de la crisi econòmica, fins i tot abans que altres municipis del nostre entorn, i estar preparats para quan acabe la crisi”.

Miguel Ortiz ha assenyalat que “és fonamental que l'Ajuntament treballe conjuntament amb tot el teixit empresarial, social, festiu, cultural i esportiu per a poder eixir de la crisi, i amb aquestes mesures que hem aprovat avui estem sent conseqüents amb el que diem i amb el que fem”.

Pressupostos Municipals de 2013

Durant el Ple Ordinari d'ahir també es va aprovar el Pressupost Municipal per a 2013, amb els vots a favor del PP i Cipal, i els vots en contra del PSOE i del BLOC. Uns Comptes en les quals l'apartat d'Ingressos es redueix en 2.100.000 euros, en passar de 27,8 milions en 2012 a 25,7 milions per a 2013. Mentre que l'apartat de Despeses es redueix en 700.000 euros, en passar de 25,4 milions a 24,7 milions.

Dins dels Comptes Municipals per al pròxim any, cal destacar que la despesa de totes les partides es reduirà entre un 20% i un 50%, amb l'objectiu de potenciar les partides d'Educació, que es mantindrà, i Serveis Socials i Ocupació, que es veuran incrementades.
Els Pressupostos de 2013 inclouen un Programa Mensual d'Activitats de Comerç i Turisme; iniciatives per a impulsar la rehabilitació d'habitatges, de locals i d'edificis; un Pla d'Estímul d'Ocupació; la creació i posada en marxa de la Brigada de Resposta Ràpida, a través de l'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal; el Programa parell el Manteniment de l'Habitatge Habitual; l'impuls de l'Avinguda Jaume I com a Centre Cultural Urbà; i un Programa de Reactivació del Patrimoni Municipal, que va a incloure el Palau, Vila Gadea (al traslladar-se la Policia Local al casc urbà), el Centre Cultural d'Altea la Vella, la Finca Santa Bàrbara, la Casa de l'Aigua, i l'edifici que alberga la Fundació Schlotter.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu