Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

21 de gen. 2013

El PSPV d’Altea augura un 2013 de retallades i pujades d’impostos

Pujades d'impostos i retallades en serveis bàsics, les claus del pressupost 2013 segons els solcialistes 

Hidalgo: “Queda clar que PP i CIPAL estan totalment desbordats per les circumstàncies i no són capaços d'oferir ni una solució als problemes que tenim en el nostre dia a dia els alteans. Només retallades i pujades d'impostos”

L'últim Ple de l'Ajuntament va aprovar, amb la “fèrria oposició del Grup Municipal Socialista”, els pressupostos municipals per a l'any 2013. És ací on s'aprova quant s'espera recaptar amb els diferents impostos i a què es va a dedicar els diners.

“Amb el nostre estudi es poden arribar a tres conclusions bàsiques: és un disbarat que no té cap planificació, és inútil i només produeix dolor”.

els socialistes alteans asseguren que el PP “no té cap planificació” perquè incompleix les seues promeses electorals i tots els paràmetres del Pla Financer que el propi PP- CIPAL va aprovar fa menys d'un any. Com a exemple citar que pensen gastar 3,8 milions d'euros més del previst i malgrat açò incompleixen el compromís d'implantar un Pla de dinamització local xifrat en 300.000 euros al que només es destina 80.000, “una xifra sens dubte insuficient”.
S'incompleixen els compromisos de baixar certs impostos i s'aprova el “impuestazo” que suposa pujar més de quinze ordenances municipals, entre elles l'IBI i el fem. A més, s'ha incomplit el compromís de fer licitacions públiques per a contractar la prestació de certs serveis públics com són la contractació a dit de l'empresa que gestiona el mobiliari urbà, ‘IMPURSA’; la contractació sense concurs públic de l'empresa que gestiona la depuradora per ni més i gens menys que 15 anys, la compra del subministrament de la almàssera, etc.
Un altre exemple de la desorganització és l'anunci que l'empresa pública es va a fer càrrec de la recollida del fem del nostre poble i aquesta no té pressupostat ni un euro més per a açò.
Finalment, però no menys important,  destaquen que no s'ha comptat amb absolutament ningú per a prendre aquesta decisió. No s'ha comptat amb les associacions culturals, soci-sanitàries ni esportives, ànima del nostre poble, no s'ha comptat amb associacions de pares i mares, no s'ha consultat al Fòrum Ciutadà....

“És inútil. És la mostra que el govern del PP i CIPAL està totalment desbordat per les circumstàncies, no són capaços d'oferir ni una solució als problemes que tenim en el nostre dia a dia els alteans. A qualsevol persona que se li pregunte ens dirà el mateix, “ altea esta totalment parada”, doncs a aquest problema no es destina ni un només euro, a més no s'apliquen les mesures promeses d'estímul fiscal de l'economia. Tot queda en paper mullat”.

Zero euros per a inversions, ni un euro més dels 24,7 milions del pressupost va a anar destinat a inversions. Ni tan sols per a l'ampliació del cementeri. D'altra banda, tampoc es destina ni un euro més als compromisos amb el projecte del Front Litoral amb tot el que açò implica. “En definitiva, sense un projecte per a Altea, sense pla de treball, sense inversions i sense solucions” remarquen des del PSPV.

“Només produeix dolor. És tan seriós com sona. Tots els organismes i institucions encarregades de fer previsions econòmiques diuen que l'any 2013 va a ser un altre any molt dur i de recessió, en el qual estarem pitjor i en el qual l'atur pujarà. Doncs quan pitjor anem a estar el PP i CIPAL aproven la major pujada d'impostos de la història.
Aquest 2012 recordem que puja 669.000 euros l'IBI, 260.578 d'un impost nou sobre el clavegueram, 433.000 euros per la pujada de la taxa de brossa aprovada i es planteja una altra pujada de 499.547 al llarg del 2013, 46.445 euros més pel conservatori de música, 27.000 euros per l'Escola per a Adults gràcies a nous impostos i així fins a més de quinze pujades d'impostos, taxes i preus públics. Però no tot puja, els diners que la Generalitat Valenciana ens transferia per a foment de l'ocupació i desenvolupament local desapareix.
D'altra banda es retalla en programes de serveis socials, programes educatius i inversions en els centres, ajudes a les associacions culturals, musicals i esportives, manteniment dels carrers, programació cultural, manteniment de les instal·lacions, programes i iniciatives per als joves i retallades generalitzades en els serveis prestats. Mentre que es dispara el pagat a Iberdrola pel consum elèctric fins als 1.189.425, els diners que se li va a pagar a SUMA pels seus serveis puja un 44% fins als 455.000 i els interessos que els paguem als bancs aconsegueixen la xifra rècord d'1.337.024'59

En resum, “un pressupost fet d'esquena al ciutadà que s'ha confeccionat sense comptar amb ningú, que puja absolutament tots els impostos, que no aporta solucions als problemes que hui en dia tenim els alteans i alteanes i que no planteja cap eixida a la situació de paràlisi que pateix Altea”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu