Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de febr. 2013

El PSPV d’Altea demana la retirada de la ‘LOMCE’

Es presenta una moció per a exigir la retirada de la ‘LOMCE’ (llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa) i reprendre el diàleg per a aconseguir un pacte educatiu 
Pepa Perles: “ No podem permetre que se seguisca atacant a l'educació pública. Hem de fer tot el possible des de les institucions i en el carrer al costat dels pares i mares per a evitar que el Partit Popular desmonte el sistema educatiu.”

El Grup Socialista en l'Ajuntament d'Altea va presentar en les comissions informatives celebrades la passada setmana una proposta de resolució, a la qual “esperen que es sumen la resta de grups polítics, per a defensa de l'educació pública mitjançant la retirada de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que promou el Govern Central”.

Segons es pot llegir en la proposta socialista “gràcies a l'esforç del conjunt de la societat espanyola, l'educació a Espanya ha avançat de forma substancial en les últimes dècades, tal com reconeixen tots els organismes internacionals. L'extensió de l'educació obligatòria fins als 16 anys i l'escolarització de la pràctica totalitat de la població des dels 3 anys han suposat un salt important per a disminuir el retard històric que teníem amb els països més desenvolupats. Hem sigut capaços d'oferir una educació bàsica, comuna i obligatòria per a tots els ciutadans, amb una ordenació curricular integradora, capaç d'oferir les mateixes oportunitats de formació i, en el fonamental, les mateixes experiències educatives a tot l'alumnat, evitant les desigualtats que es puguen derivar de factors socials, econòmics, culturals, geogràfics, ètnics o d'una altra índole.”

Afegint que “encara ens queda molt camí per recórrer, el nostre país necessita incrementar el nivell de formació del conjunt de la població. Per a açò, necessitem plantejar-nos dos objectius bàsics: incrementar les taxes d'èxit escolar i reduir les taxes d'abandó escolar primerenc. Necessitem que els joves no abandonen el sistema educatiu fins que adquirisquen la formació necessària per al seu desenvolupament personal i professional. A més, cal recordar que en la passada legislatura es va estar treballant per aconseguir un gran Pacte Social i Polític per l'educació. Un Pacte que permetera dotar de l'estabilitat normativa necessària al sistema educatiu, un Pacte que permetera invertir més i millor en educació per a seguir millorant la qualitat del nostre sistema educatiu.”

No obstant açò la ‘LOMCE’, en el seu preàmbul s'indica que l'important no són els recursos, ni el professorat. L'important no és invertir més i millor en educació sinó els resultats de l'aprenentatge de l'alumnat. S'indica també que el factor més rellevant dels resultats de l'aprenentatge és el "talent" dels alumnes, entès com un atribut individual, açò suposa un canvi radical en la concepció del paper de l'educació obligatòria, un canvi de profund calat ideològic que lluny de plantejar-se la intervenció a temps de superar les dificultats d'aprenentatge de l'alumnat, la qual cosa fa és constatar-les des d'edats primerenques i anar derivant als alumnes que no superen les diferents revàlides cap a carrers sense eixida. Especialment greu és l'anomenada formació professional bàsica, que va a suposar el desviament d'un sector de l'alumnat cap a una via sense cap tipus d'eixida. Una expulsió del sistema que es produeix dins de la pròpia educació obligatòria.”

davant del que els socialistes consideren una agressió al sistema públic d'educació i un gran pas arrere sol·liciten que l'Ajuntament acorde:
  1. Instar al Govern d'Espanya a retirar l'Avantprojecte de Llei Orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) perquè lluny d'avançar en la consecució dels objectius del sistema educatiu espanyol d'incrementar les taxes d'èxit escolar i reduir l'abandó escolar d'hora els va a empitjorar.
  2. Reprendre el procés de diàleg que es va realitzar durant l'última legislatura per a aconseguir un Pacte Social i Polític per l'educació amb la finalitat de dotar al nostre sistema educatiu de l'estabilitat normativa i de les partides pressupostàries que necessita per a seguir millorant la qualitat de l'educació.
  3. Donar trasllat dels presents Acords al President del Govern d'Espanya, al President de la Generalitat Valenciana, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i als grups parlamentaris dels Corts Valencianes.
Però com ha manifestat Pepa Perles, la responsable socialista d'educació, “estem oberts a incloure diferents sensibilitats perquè la moció reba el major suport possible en el ple i pase a ser una proposta de defensa ferma en comú de l'educació dels xiquets i xiquetes alteans ja que l'educació pública i de qualitat és la porta oberta que necessitem per a garantir el progrés del nostre poble.”

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu