Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

9 d’abr. 2013

Altea sol·licita deduccions fiscals per al nespro

L'Ajuntament d'Altea sol·licita deduccions fiscals per a salvaguardar el cultiu de la nespro 

L'Ajuntament d'Altea sol·licitarà als Ministeris d'Hisenda i d'Agricultura que tinguen en compte la greu situació per la qual travessa el cultiu de la nespro, per a modificar el mòdul que s'aplica en l'IRPF i que actualment és del 0,37 % de la producció. La moció, aprovada en Ple per unanimitat, sol·licita un tractament fiscal similar al rebut per altres cultius com els cítrics. 

Amb aquesta moció, l'Ajuntament d'Altea es suma a la petició realitzada el passat 26 de març pel Consell Agrari Local, integrat per la Cooperativa Agrícola, les Comunitats de Regants d'Altea i els grups municipals. A més, a la mateixa està previst que es sumen pròximament tots els municipis de la comarca de la Marina Baixa que formen part de la Denominació d'Origen ‘Nespres de Callosa d’en Sarrià’. 

Segons ha explicat el regidor de Medi ambient, Miguel Ángel Capilla, “amb aquesta mesura es pretén la supervivència del cultiu de la nespro, ja que el preu que es paga i els costos de producció estan provocant un abandó d'aquest cultiu, amb els problemes mediambientals que açò provoca i els mòduls de l'IRPF aplicats a la nespro suposen un greuge comparatiu amb altres cultius com els cítrics”. 

Dels 2.664 productors que té la Denominació d'Origen ‘Nespres de Callosa d’en Sarrià’, 1.400 pertanyen a la Cooperativa Agrícola d'Altea i en tot el terme municipal existeixen en actiu més de mil parcel·les dedicades al cultiu de nespro.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu