Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

13 de set. 2013

El Suprem dóna l'última carpetada a l'ampliació de Campomanes

El Tribunal rebutja un recurs de l'adjudicatària del port i la condemna a pagar 6.000 € en costes · La fallada s'uneix a la suspensió del projecte dictada al juny

Ja s'ha arribat a l'últim graó de la llarga lluita iniciada en 1999 pels grups Ecologistes en Acció, WWF/Adena i Greenpeace en contra de l'ampliació del port esportiu Luís Campomanes. 

Ahir es va fer públic que el Tribunal Suprem va dictaminar el passat 12 de juliol que «no escau» el recurs de cassació interposat per Marina Greenwich l'empresa concessionària del port el 30 d'abril de 2010 contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià dictada el 2 de febrer de 2010 contra la mercantil, on el TSJPV donava la raó a la Direcció general de Transports, Ports i Costes, que va suspendre cautelarment les obres d'ampliació del port.

Amb aquesta sentència del Suprem, que es suma a una altra dictaminada el passat 17 de juny contra un altre recurs interposat per la Generalitat Valenciana davant l'Alt Tribunal, després que el TSJPV declarara nul·la la concessió de l'ampliació del port Campomanes, ja no caben mes recursos, i el port no podrà ampliar-se fins al doble de la seua actual capacitat com volia Marina Greenwich. D'altra banda, el Suprem ha condemnat a la concessionària a pagar les costes que ascendeixen «a un màxim de 6.000 euros».

Des d'Ecologistes en Acció, el seu portaveu Carlos Arribas, mostrava ahir la seua satisfacció per la sentència del Tribunal Suprem. «Han sigut quasi quinze anys de lluita contínua contra la Generalitat Valenciana i la concessionària del port per a salvar de la mort i la destrucció a una superfície de Posidònia similar a 60 camps de futbol», va afirmar. 

Arribas va assenyalar que al final «ha vençut la justícia després de recórrer un llarg camí de reivindicacions i recursos davant els tribunals per a salvar un dels millors hàbitats marins del Mediterrani, on habiten més de 400 espècies vegetals i un miler d'espècies animals, des de microorganismes a mol·luscs o peixos comestibles».

Sempre envoltada de polèmica

L'ampliació del port esportiu Luis Campomanes sempre va estar envoltat de polèmica des que en 1999 es va presentar el projecte per a ampliar en 240.000 metres quadrats la seua superfície i duplicar la seua capacitat, passant de 570 a 1089 amarres, amb la construcció d'un nou dic sud de 530 metres de longitud i d'un altre dic de llevant de 265 metres de longitud. A més, es preveia un calat d'entre 5 i 9,5 metres perquè amarraren grans iots. 

L'ampliació la va aprovar la Generalitat Valenciana el 4 de novembre de 2004 mitjançant un edicte publicat el 26 de novembre d'aquell any en el DOGV, on també s'atorgava la concessió a Marina Greenwich, S. A. per un període de 30 anys.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu