Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

1 de des. 2013

Els valencians clamen contra el tancament de RTVV i exigeixen eleccions urgents

Milers de persones omplen els carrers de València i Alacant es manifesten l'endemà de l'apagada de Canal 9

Una multitudinària manifestació va recorrer ahir de vesprada el centre de València i Alacant per protestar pel tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ordenat pel govern del PP de la Generalitat Valenciana el dijous a la mitjanit i executat al cent per cent el passat divendres a les 12.19 hores. A Alacant també s'havia convocat una manifestació a partir de les 18.30 hores, que va eixir de l'avinguda Aguilera, davant la seu de la delegació de RTVV.

La marxa, que exigia la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra (PP), després del cessament de les emissions de la cadena, va eixir a les 18 hores, des de la plaça de San Agustí, encapçalada per una pancarta en la qual podia llegir-se: “Eleccions anticipades ja” i darrere la qual es van situar representants dels partits de l'oposició como Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís) o Ignacio Blanco (EU), a més de la portaveu del PSOE en el Congrès, Soraya Rodríguez. Entre els assistents, però, hi havia, fins i tot, l'exconseller José Sanmartín, del govern d'Eduardo Zaplana.

Així mateix, rere una segona pancarta amb el lema: “RTVV no es tanca, és la teua” anaven treballadors de la casa i representants del comitè d'empresa com el seu president, Vicent Mifsud, i la seva vicepresidenta, Salut Alcover.

La manifestació ha començat amb el crit unitari “Fabra dimissió”, tot i que els assistents també han repetit proclames com “Açò és un colp d'Estat” o “Fabra feixista, eres un colpista”.

Els sindicats estudien presentar denúncies contra el tancament, ja que la ràdio i la televisió són un servei públic que garanteix l'Estatut d'autonomia valencià, però també podrien presentar denúncia per vulneració de drets laborals.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu