Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

12 d’ag. 2014

Focs que il·luminen la badia d'Altea

Mil cinc-cents quilos de massa explosiva creen un espectacle de llum, foc i color durant 21 minuts · Joan Baldoví, Diputat de Compromís, va presenciar el Castell en directe

Castell de l'Olla. Va faltar un poc de brisa perquè el castell de focs artificials disparat enfront de la Illeta fora contemplat en tot el seu esplendor, encara que la Pirofantasía Carlos Caballer va aportar novetats que eleven encara més la qualitat d'aquest castell únic en el món en llançar-se completament des del mar. Segons dades oficials ho van presenciar 50.000 persones.

Amb la lluna plena com a testimoni, a les dotze en punt de la nit del passat dissabte va començar un dels espectacles pirotècnics i turístics més importants del País Valencià: el Castell de l'Olla, que des de 1987 es dispara en el dissabte més proper a la festivitat de Sant Llorenç en la platja de l'Olla d'Altea. El castell de focs, de fama internacional, va reunir en el municipi a quasi 50.000 espectadors, segons dades oficials, escampats per tota la costa, miradors del poble i qualsevol espai de les urbanitzacions de la serra Bèrnia que permetera la visió dels focs.

Solament en la platja de l'Olla es van congregar al voltant de 10.000 persones per a gaudir de la llum i el so de les més de mil carcasses que es van disparar cap al cel des del mar, com si d'un volcà en contínua erupció es tractara durant els 21 minuts que va durar l'esdeveniment.


L'únic inconvenient d'enguany va ser la falta d'aire que espentara el fum cap a l'horitzó. A mesura que es disparaven les carcasses que formaven les característiques  palmeres gegantes en el cel, s'acumulava més fum que deslluïa l'espectacularitat d'un castell que Carlos Caballer havia preparat durant dos mesos.


Així i tot, l'esdeveniment pirotècnic no va defraudar, doncs si el fum no permetia veure amb claredat les formes i colors que es formaven al capdamunt, s'albiraven els reflexos i efectes de llum produïts per meduses, efectes daurats, mescles de colors verds, rojos i blaus que donaven un altre toc al Castell de l'Olla.

D'altra banda, tots els focs d'artifici aquàtics van seguir sorprenent al respectable, que al final de l'espectacle van esclatar en aplaudiments després de ser banyats per la intensa llum de tres palmeres gegants que acomiadaven una enlluernadora llum blanca llançades amb posterioritat a un terratrèmol final que va ser el colofó d'un esdeveniment que cada any busca el mes difícil encara i del que pocs pirotècnics són capaços de disparar. El Castell de l'Olla va ser presenciat en lloc preferent pel president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que va estar acompanyat per l'alcalde d'Altea, Miguel Ortiz, i el president de la Confraria del Castell, José Pérez Gorgoll, que van actuar d'amfitrions. 

També es va comptar amb la presència, de manera no oficial, de Joan Baldoví, Diputat de Compromís al Congrés, qui va estar sopant amb gent del col·lectiu local de Compromís a un dels bars que les festes locals organitzen.

FONT: Información / L'Expressió 

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu