Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

4 d’abr. 2011

Altea perd al seu primer alcade demòcrata


Durant el seu mandat es va gestar el vigent Pla General d'Ordenació Urbana i el Pla de Rehabilitació del nucli antic

Altea ha perdut a un dels seus alcaldes més destacats, Juan Alvado Pérez "Joan el Penyo", el primer alcalde de la democràcia alteana. Amb 85 anys ha mort aquest 4 d'abril en el municipi on va nàixer i va viure tota la seua vida. Alvado va nàixer en el Portal Vell on el seu pare Miguel "El Penyo" i Isabel la seua mare, tenien un celler, i es va casar amb Francisca Zaragozí.

Juan Alvado ha estat un home que ha marcat sensiblement la destinació del municipi sent el màxim dirigent de l'Ajuntament alteà durant tres legislatures, entre 1979 i 1991, al principi amb Unió de Centre Democràtic i més tard amb el Centre Democràtic i Social. Els que el coneixien diuen d'ell que era molt volgut pels seus veïns, amb gran personalitat i carisma "un bon home amb molta capacitat política". Aquestes dots li van permetre en eixos 12 anys de gestió municipal, realitzar obres emblemàtiques com el Passeig del Mediterrani o importants millores en centres educatius com en el col·legi Garganes o L'Olla.


La seua capacitat dialogant va permetre que en els primers anys de transició, la normalitat democràtica imperara "sent sempre defensor del seu poble". El planejament urbanístic que caracteritza a Altea es va generar durant el seu mandat amb el Pla General d'Ordenació Urbana de 1982 que està encara vigent igual que es va gestar el Pla Especial de Rehabilitació i Conservació del Casc Històric d'Altea. La seua empremta també es va notar en l'apartat social sent president de l'Associació ‘El Verdader’ durant 30 anys, càrrec amb el qual va incrementar el patrimoni de l'entitat i amb el qual va impulsar el projecte Emaús per a la rehabilitació de menors. Avui en dia Emaús conta ja amb 18 centres en tot el terrirori Valencià. En 2009 va dimitir del càrrec per la seua avançada edat i va rebre un homenatge en la Residència de la Tercera Edat Les Boqueres. En l'àmbit cultural, Juan Alvado, va ser també president de la Societat Filarmónica Alteanense a la fi dels anys 70.

El seu interès per la política li va dur a participar en la coneguda com "Operació Roca" una candidatura a la presidència del govern central liderada per Miguel Roca en 1984 pel partit Reformista Democràtic que no obstant això, no va arribar a governar.

Altea perd una gran figura de la seua història més recent amb la defunció de Juan Alvado Pérez.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu