Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

11 de juny 2011

Miguel Ortiz torna a ser Alcalde d’Altea

La decisió presa per CIPAL ha deixat l’alcaldia en mans del Partit Popular

Com ja es preveia des del passat 22 de maig, el Partit Popular, clar vencedor de les passades eleccions, tornarà a governar a Altea. Després de quatre anys de Govern socialista amb l’ajuda de CIPAL durant tres d’eixos quatre anys, Miguel Ortiz repetirà com a Alcalde de la localitat, amb el que ja seran 16 anys a l’alcaldia. 

BLOC, PSOE i CIPAL han votat als seus respectius regidors, com ja van anunciar a finals de setmana en les respectives notes de premsa. Tot açò ha propiciat que el futur nou Govern estiga encapçalat per Miguel Ortiz i els altres 9 regidors del PP.

Després de les eleccions de 2007 on el PP va perdre centenars de vots, cosa que els va impedir seguir governant, la sorpresa va saltar al saber que Miguel Ortiz es tornaria a presentar com a cap de llista pel Partit Popular. Amb aquesta nova legislatura, i contant que aconseguisquen aplegar al final, ja seran 16 els anys que el PP i Miguel Ortiz estan al front de l’Ajuntament alteà. 

La primera en la front

Una de les frases que recitaven els regidors del PSOE i BLOC que hui prenien càrrec era: “...i promet assegurar i potenciar la normalització i difusió del Valencià..”. Doncs bé, dels 21 regidors que han jurat el càrrec aquest matí, tan sols 6 l’han recitat en valencià, cap membre del PP ha recitat aquesta frase. Però més intrigant encara ha segut el discurs del nou Alcalde alteà, Miguel Ortiz, que ha acaparat l’atenció durant aproximadament 5-10 minuts llegint un text que ja tenia preparat i en el qual no hi havia ni una sola paraula en valencià.
 
En qüestions de llengua ja han deixat clar durant tots els anys anteriors quina es la seua política a seguir, i hui amb la jura del càrrec per part dels populars, on pràcticament tots ho han fet en castellà ho han deixat clar, el valencià seguirà sent per a ells una llengua menor i per això seguiran, com fins ara, discriminant-la. 

Des de l’Expressió desitgem el millor per als 21 nous regidors que aquest matí han pres càrrec.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, Gràcies a Carolina Punset, Altea torna a tindre com alcalde a Miguel Ortiz, una persona que ja hem patit durant tres legislatures i que no té ningún interés pel valencià. Com tampoc el té. A estat molt bé que M. Ortiz diguera públicament que contava amb la col.laboraió de la Punset per governar, donant-li regidories. Ella no volia tanta publicitat a la seua decisió i per aixó es va votar a ella mateixa. Però l´alcalde ho ha dit clarament, i el nº dos de Cipal s´ha quedat bocabadat.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu