Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de set. 2011

El BLOC critica la comoditat del PP i la hipocresia de CIPAL

Finalment, PP i Cipal van escenificar divendres passat la firma d’un pacte que, de fet, ja existia des del mateix dia de les eleccions. Si no s’ha fet públic abans és, en part, perquè a Carolina Punset li feia vergonya que la gent del carrer s’adonara tan ràpid de les seues intencions de governar amb qui fóra.

L’acord que ara veu la llum, només respon a les necessitats dels líders dels dos partits que formen, ara ja oficialment, el govern municipal. D’una banda, Miguel Ortiz, un alcalde en plena davallada política que tem –injustificadament- una moció de censura i s’aferra al poder perquè necessita una eixida digna que no passa per ser oposició. De l’altra, Carolina Punset necessita protagonisme (premsa, fotos, ràdio, etc) per consolidar la seua quota de poder. I si això ara no li ho podia donar el PSOE, li ho donaria el PP –a més d’un salari millor per a ella i per als seus dos regidors.

El BLOC ja va manifestar que faria una oposició constructiva i propositiva que ajudara al govern en minoria del Partit Popular a afrontar els temps de crisi. Pensem que els alteans i alteanes demanaven un govern obert, on tots participàrem amb propostes per millorar la penosa situació en què es troba Altea després de molts anys de governs que han viscut fora de la realitat i que no s'han preocupat en absolut pel futur del poble.

Per això, el Partit Popular hauria pogut governar amb total tranquil·litat en minoria perquè, entre altres coses, el BLOC ja els va fer saber que la decisió de quedar-se en l'oposició responia a la coherència i al respecte a la voluntat dels nostres militants i votants, no a l'intent de formar altres majories que, d'entrada, ja es va demostrar inviable.

Miguel Ortiz ha triat, en este cas, el camí fàcil. No ha intentat, ni tan sols en una ocasió, buscar el suport del BLOC per portar avant alguna de les seues primeres propostes. Ha triat la comoditat que li dóna un pacte tancat per damunt de buscar, en cada moment, acords en favor d'Altea.

Per la seua part, la líder de Cipal, ha decidit no quedar-se “cacareando en la oposición” -i són paraules textuals. El treball d'oposició és un treball molt digne i necessari, que va més enllà de la crítica per la crítica i la necessària fiscalització de l’activitat del govern. Per a fer oposició cal ser generós i aportar idees, altres punts de vista que resolguen els problemes del nostre poble i dels seus habitants.

Per a fer això, per a ser útil per a Altea, el BLOC no necessita que li concedisquen una parcel·la de poder. Amb això, l'única cosa que es demostra és incapacitat per treballar de manera desinteressada. Molt al contrari del que argumenten els membres de Cipal, en lloc de superar el partidisme, el que ha fet Cipal és una operació calculada per aconseguir més protegonisme i més poder per al seu partit.

De fet,  la senyora Punset ja va manifestar en el seu dia que si no treia els resultats desitjats era ben lliure de deixar Altea i iniciar el seu projecte en qualsevol altre lloc. Així, la cosa queda en una suma d'interessos: la tranquil·litat d'un alcalde que va deixar Altea en la ruïna després d'anys d'estabilitat econòmica i el protagonisme d'una persona que li dóna igual Altea, Finestrat  o Eivissa i que és incapaç d'aportar solucions ni de treballar de manera desinteressada.

Òbviament, el pacte no ha sigut una sorpresa per a ningú i molt menys per al BLOC: es veia vindre des d'abans de les eleccions i, fins i tot abans de la firma, ja ha tingut els seus resultats: l'intent de llevar el Grau Elemental del Conservatori i la negativa a que la pujada de taxes es faça de manera progressiva; que la Fira EcoAltea -organitzada per l'associació d'on han eixit la meitat dels càrrecs de Cipal- ens coste en època de crisi 15,000 euros; que es retallen les productivitats dels treballadors a tots per igual quan la lògica diu que caldria estudiar-les cas per cas; que s'amplien les terrasses sense cap cost degradant més encara la imatge de la nostra primera línia i espantant el turisme; que l'oposició treballe sense informació, etc.

Per últim, el BLOC insisteix que l'equip de govern hauria de compartir els seus plans, sobretot pel que fa al pressupost municipal i al pla de sanejament econòmic. Les decisions que es prenguen respecte d'això seran de vital importància per al poble d'Altea i, per tant, s'hauria de buscar el màxim consens.

Ara ens queda conéixer -als regidors del BLOC i al poble d'Altea- el contingut de l'anunciat pla de treball. No n’hi ha prou amb fer-se una foto, haurien fer públic en quins termes pretenen governar Altea els pròxims quatre anys i no haurien de deixar de banda l’oposició si de veritat volen treballar per reduir el dèficit de l’Ajuntament i millorar la situació econòmica del poble en general.

Per això, és molt important que el govern propicie el diàleg per treballar amb transparència, posar en comú les propostes de tots i dur a la pràctica les més efectives. Si PP i Cipal es limiten a fer un repartiment de poder entre els dos, estaran cometent un greu error de nefastes conseqüències per al nostre poble.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No es d´estranyar, ja ens ho pensavem molts. Era una cosa palpable des d´abans de les eleccions. Però ha enganyat als seus votants, als que pensaven que ella era la millor oposició al PP, i jo en conec a prou. A vore si molts obrin els ulls i se n´adonen que Carolina Punse l´unic que vol és protagonisme, popularitat i poder, i és de veres que tant se li dona Altea, com Benidorm. Temps al temps.

Anònim ha dit...

Però el Bloc va llepant-li el cul al PP perquè ell voldria ser el que firmara el pacte.

Anònim ha dit...

El Bloc va decidir just després de les eleccions i en assemblea d’afiliats i simpatitzants que no anava a pactar amb el PP i que tampoc impulsaria un tripartit i que anava a treballar des de la oposició.
Perquè encara alguns creuen que vol pactar amb el PP?
No sereu vosaltres del PP o del Cipal?

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu