Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de des. 2011

"Compromís ha de superar la fase de coalició"

Estes són les declaracions que el diari El País recull a la seua edició de hui. L'autora? Mònica Oltra, diputada de la coalició a les Corts Valencianes i cara visible d'Iniciativa del Poble Valencià, un dels partits que conforma la Coalició Compromís. Precisament en la direcció d'enfortir Compromís va dirigida la proposta que Oltra va presentar ahir a la Mesa Nacional d'IdPV. 

Així doncs, per a la diputada valencianista, el futur de l'esquerra valenciana i de l'ecologisme passaria per "la integració dels partits, agrupacions polítiques i persones independents en una sola formació: Compromís".
 
La proposta, passaria per la creació d'un òrgan estable de coordinació i direcció política de Compromís com a conjunt, amb l'objectiu d'aconseguir "una major estabilitat estructural, política i organitzativa". Esta proposta, però, no preveu a curt termini la dissolució de cap dels partits que formen actualment la coalició, i la pròpia Oltra ha volgut remarcar que la pluralitat ha de ser un dels trets identitaris de la formació.
 
Esta demanda d'enfortir Compromís com a formació ha estat interpretada pels analistes polítics com un distanciament d'IdPV respecte al partit d'àmbit espanyol eQuo, que les passades eleccions del 20-N va presentar-se en coalició amb Compromís i que no va obtenir cap diputat. Tanmateix, la Mesa Nacional d'Iniciativa va valorar positivament tant el resultat de les passades eleccions (on Compromís va obtindre un diputat, Joan Baldoví) com  el pacte amb eQuo. 

D'altra banda, Oltra també ha destacat  l'oportunitat que te Compromís per esdevindre el referent de l'esquerra valenciana davant d'un PSOE sense idees i que, com els seus propis militants reconeixen, no és el referent de res per a la societat valenciana. 


0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu