Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

6 de des. 2011

Jornada d'actes contra la constitució espanyola

El rebuig a la carta magna espanyola s'expressa a Twitter amb les etiquetes #resacelebrar i #Noeslamevaconstitucio

Com és habitual cada any, moltes entitats i organitzacions polítiques organitzen actes per mostrar el seu rebuig a la constitució espanyola. Botifarrades, xerrades, accions de protesta i concerts omplen les places i els barris de molts municipis de tot el país. A la xarxa els internautes també fan córrer la crítica a la constitució espanyola amb les etiquetes #resacelebrar i #Noeslamevaconstitucio, que aquest matí eren 'trending topic' a l'estat.

Nit de jocs a València
A València, Endavant OSAN ha celebrat una nit de jocs al barri valencià de Velluters. S'ha fet un trivial anticonstitucional i un scrabble en català. Avui es projectarà el documental Veri, sobre els bombardejos espanyols durant la guerra del Rif, a la plaça del Pilar.


Les JERC  fan una acció de protesta al Fossar de les Moreres
Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han fet una acció de protesta contra la constitució espanyola al Fossar de les Moreres, a Barcelona, consistent en retallar un cartró que simulava ser la portada amb simbologia franquista dels primers exemplars de la constitució. El portaveu Gerard Gómez ha explicat que l'acció vol demanar al president de la Generalitat, Artur Mas, que aturi les retallades a Catalunya i retalli només les relacions amb l'estat. 'Volem una constitució catalana', ha reblat.


L'Ajuntament de Girona no celebra la constitució
A Girona, el batlle Carles Puigdemont, va explicar diumenge que 'a l'Ajuntament no li pertoca organitzar la celebració de la diada de la constitució espanyola'. Puigdemont va subratllar que li sorprenia que durant 32 anys el consistori s'hagi encarregat de l'organització de la diada i no ho han fet altres institucions com la delegació del govern espanyol o la subdelegació.

Botifarrada a Gràcia
Gràcia per la Independència ha organitzat una botifarrada a la Plaça de la Virreina, a Gràcia, com un acte reivindicatiu per mostrar el seu rebuig a la constitució espanyola. L'entitat ha convidat a participar-hi amb una carpa pròpia totes les associacions, entitats i partits polítics de Gràcia 'per convertir-la en un aplec sobiranista unitari i de reafirmació nacional'.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu