Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

14 de març 2012

Catàleg de Béns Patrimonials d'Altea

Altea elabora un Catàleg de Béns Patrimonials com a primer pas per a la nova revisió del PGOU 

L'Ajuntament d'Altea està ultimant el Catàleg de Béns Patrimonials, els treballs i informes van ser presentats públicament el passat dilluns en una Conferència-Mesa Redona que va tindre lloc en el Mirador del Palau i a la qual van assistir més de dos-centes persones, entre entitats i particulars que han col·laborat en l'elaboració del Catàleg.

El Regidor de Presidència, Jesús Ballester va tindre paraules d'agraïment per a l'equip dirigit per l'arquitecte alteà Juan Miguel del Rei, i integrat per Jaume Martínez, Pere Soler, Juanvi Martín i José Llobell que han sigut els encarregats durant mesos de l'elaboració del Catàleg definitiu.
Segons va explicar Punset, la importància que té el Catàleg de Béns Patrimonials és vital per a la conservació del patrimoni i la catalogació del mateix, amb el seu nivell de valor històric i cultural de cada be arquitectònic, monumental o cultural, a més és obligatori abans d'iniciar la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana.
L'edil va recordar que “l'actual PGOU data de l'any 1982, des de llavors ningú ha tornat a planificar el futur desenvolupament d'Altea”. Per açò, va assenyalar que “ara s'ha de pensar en com va a créixer Altea, quin model de creixement tindrà per al seu futur”. Altea, segons Punset, aposta per un model de desenvolupament sostenible “que pose en valor el seu patrimoni i el seu paisatge amb una visió conservacionista”.

Una vegada oficialitzat el Catàleg de Béns Patrimonials, Altea demanarà a la Generalitat la Declaració de Conjunt Històric Artístic per al Casc Antic d'Altea. En la Taula Redona, el coordinador del projecte l'arquitecte Juan Miguel Rei Aynat va ressaltar la composició per a la seua elaboració d'un equip multidisciplinari que ha utilitzat tècniques modernes, per exemple s'ha escanejat la vella muralla que envolta el casc antic, i s'ha realitzat un estudi detallat de tot el patrimoni cultural i històric de la Vila d'Altea i Altea la Vella.
Junt al catàleg s'inclou una fitxa amb cada casa i monument existent a Altea, a més s'han utilitzat plànols antics de la Vila, alguns daten del segle XVI, i s'ha catalogat les restes existents de temps prehistòrics, i de l'època romana i àrab. Segons Miguel Rei, “un catàleg té la missió d'identificar i cohesionar un poble” i sobretot és una eina per a afrontar el futur “Altea pot oferir per a la seua primera indústria el turisme, riqueses patrimonials, culturals i paisatgístiques que altres pobles no tenen”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu