Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

24 de maig 2012

Altea comptarà amb un Grau Mitjà de FP


L'IES Bellaguarda impartirà l'únic cicle formatiu de la localitat en una especialitat que només es cursa en un altre centre de la província

L'IES Bellaguarda d'Altea comptarà a partir del pròxim curs escolar amb un grau mitjà de Formació Professional en Producció Agroecològica, segons van informar ahir des de l'equip de govern alteà PP-Cipal, que junt al centre docent ha estat reclamant la implantació d'aquest Cicle Formatiu, que serà el primer de la localitat.

El regidor de Presidència, Jesús Ballester, i l'edil d'Educació, Aurelia Álvarez, van comparèixer ahir per a anunciar que l'IES Bellaguarda va a oferir, a partir d'ara, aquest grau mitjà en Producció Agroecològica.

Els dos edils van recordar que, fins ara, els joves alteans que acabaven els seus estudis bàsics solament tenien el Batxillerat com a oferta formativa a Altea. "A partir d'ara, s'oferirà en l'IES Bellaguarda un grau mitjà en Producció Agroecològica", van indicar.

En aquest sentit, Álvarez va manifestar que "la comunitat educativa escolar està d'enhorabona, ja que per fi tenim un grau mitjà a Altea, que es pot cursar a partir dels 16 anys".


Un grau que a més, només s'ofereix en un altre centre de la província d'Alacant, a Oriola, segons van informar. "Aquesta oferta la van a poder aprofitar especialment els alumnes de jardineria que, majoritàriament, no cursen Batxillerat i deixaven d'estudiar sense tenir una qualificació professional mínima" va explicar l'edil, qui va destacar que "l'agricultura ecològica és una activitat en auge per la qual portem anys apostant a Altea per a conservar el territori i millorar la qualitat de vida dels alteans" i que "a més és generadora d'ocupació i pot constituir una eixida de laboral ben remunerada enfront de l'exercici de l'agricultura convencional", va concloure.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Sols dir que no és l'únic grau mitjà que hem tingut al nostre poble. Abans teníem a Altea un cicle de comerç de grau mitjà i també afegir que els alumnes de jardineria seguixen un programa de qualificació professional inicial subvencionat per la Unió Europea i acaben amb una formació de base.

Anònim ha dit...

Per cert, ja que en el comentari d'abans anomenen el cicle mitjà de comerç que hi havia a Altea, jo recorde també que quan anava a l'institut fa molts anys ja es podien cursar 3 cicles superiors que estaven molt bé: topografia, comerç i edidicació. Una llàstima que hagen desactivat el de topografia.

Anònim ha dit...

He entrat a la pàgina de Conselleria per mirar de qué va el cicle i les instal·lacions necessàries: una finca de 10000 m quadrats, un taller mecànic, un laboratori agrari, ramaderia,...Si realment l'Administració invertix els diners en estes instal·lacions... enhorabona! ja que el currículum del cicle és fantàstic.

Anònim ha dit...

En primer lugar expresar que me da pena este tipo de informaciones que se publica sin contrastar. Si os hubiéseis molestado en acudir al IES Bellaguarda os dirían que:

1.Desde hace tiempo existe el grado medio de Comercio y Marketing, que ningún político a apoyado ni defendido, impidiendo la matriculación de alumnos.Consellería tiene bloqueada la matriculación

2.Que desde hace tiempo, existe un ciclo de grado superior de topografía y dotación abandonada en una habitación, también porque los políticos de turno no les ha interesado.No han dejado matricularse a nadie. Consellería tiene bloqueada la matriculación.

3. Que existe el grado superior de Proyectos de Construcción, el año pasado bloquearon la matrícula dejando en la calle a alumnos repetidores y profesorado, este año Consellería está bloqueando las preinscripciones.

4.Que existe el grado superior de Comercio y Marketing funcionando.

4. Que existe el Programa de Cualificación Profesional Inicial (PCPI) en el cual los alumnos salen con cualificaciones profesionales más que mínimas.

Mientras tanto, Aurélia Álvarez por capricho personal se ha empeñado en un nuevo ciclo "ecológico" olvidando lo que ya tiene Altea.
Además lo ha realizado en un tiempo record. supongo que por algún contacto que debe tener que "le debe favores". Además, seguramente no ha mirado ni la dotación necesaria
publicada en las últimas páginas del BOE:
Núm. 48 Miércoles 24 de febrero de 2010 Sec. I. Pág. 17767
En las cuales indica desde laboratorio con dotación hasta 50000m2 de superficie agraria o instalaciones para ganado.
¿Alguien ha pedido el menú sin saber el precio señorita Aurelia?¿100.000€?¿150.000€? ya pagaremos entre todos ¿no?

Anònim ha dit...

És vergonyós que l'administració abandone material caríssim, pagat entre tots, comprat...a qui?? i que havent alumnes els deixen sense el cicle per fer creure que són mesures d'estalvi!!
Una vergonya!! Açò imagine que passarà en molts centres, material abandonat i alumnes sense poder estudiar.. quin país,,, serà el que ens mereixem???

Anònim ha dit...

Se m'oblidava,....
tranquils, que tenim la fòrmula......

LA FÒRMULA 1!!!!!

Anònim ha dit...

Com diu mes dalt, aquesta semana vaig anar a el institut i es cert, no tenen activada la preinscripció d'edificació de moment sols comerç i el mija de Agricultura. Es veu que ya som 10 o 12 que ens volem apuntar, quedem al carrer si no obrin el dilluns día 4 de juny, o senanem a Alacant (qui puga)

Anònim ha dit...

Però segons ens diuen pot ser encara activen el cicle, sembla que si hi ha prou sol·licituds l'administració ha dit que l'activa. Esperarem uns dies a vore què passa, tenim de temps fins el dia 13.

Anònim ha dit...

No entenc res!!!

Anònim ha dit...

Sabeu la última??

Acabe de llegir en el periòdic información que per fer el cicle de producció agroecoògica no cal tenir cap titulació si eres major de 18 anys, que sols et faran una prova, a posteriori, de maduresa.

Quina barbaritat és eixa, Sra regidora d'EDUCACIÓN??

No es poden dir mentides a la ciutadania!!!!
(NO SE PUEDEN DECIR MENTIRAS A LA CIUDADANÍA)

Anònim ha dit...

En Orihuela sí que me han pedido el título de la ESO y como no lo tengo les he dicho que en Altea no lo pedían si eres mayor de edad, que lo he leído en el periódico de boca de la concejala y allí me han dicho que eso es imposible que para matricularme en cualquier ciclo de grado medio necesito o el título de la ESO o 2º de BUP, o aprobar el examen de acceso.

Anònim ha dit...

Pero alguien sabe si al final tendremos las instalaciones osi hay que traer el tractor de casa?
Me gusta la ecología, pero la de verdad no la comercial, me gusta la agricultura, me gusta la seriedad y sobre todo me gustan las cosas bien hechas y esto, me parece a mi que queda algo cojo.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu