Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

21 de maig 2012

Nous Horts Urbans per a aturats

Medi ambient crea Horts Urbans per a donar ocupació als aturats 

La Regidoria de Medi ambient ha iniciat la distribució de parcel·les de 60 metres quadrats que es destinaran com a Horts Urbans i Ecològics i que seran distribuïdes en la seua majoria entre aturats de la localitat.
El projecte inclou la creació d'un Centre Itinerant de Formació en Agricultura Ecològica, que ensenyarà als ocupants dels Horts Urbans a desenvolupar i treballar els seus horts des d'una perspectiva ecològica.

L'edil de Medi ambient, Miguel Ángel Capella, va presentar als mitjans de comunicació una de les finques situada en el perímetre urbà, en l'Avinguda Juan Alvado, enfront del dipòsit municipal de vehicles, on es lliuraran fins a 45 parcel·les. 
Trenta d'eixes parcel·les estan destinades a persones en atur, i altres 15 a persones actives, i amb una novetat important sobre els horts urbans ja existents, ja que, tal i com va explicar el regidor, “en aquesta ocasió no solament anem a cedir terrenys per a horts urbans, sinó que anem a donar formació”.
A les 45 persones seleccionades se'ls lliurarà una parcel·la d'entre 60 i 90 metres quadrats, a més d'una formació completa de sis mesos en agricultura ecològica ampliable a altres tres mesos. Capella va assenyalar que “la idea és que els aturats, a més de per a el seu consum, puguen traure els seus propis excedents per a tenir algun ingrés econòmic”. 



En la segona fase del projecte, va remarcar Capella, es lliuraran als aturats de la localitat parcel·les de 400 metres quadrats “una dimensió on ja es pot plantejar una comercialització de productes agrícoles”. En el projecte estan col·laborant nombrosos propietaris de terrenys que han cedit els mateixos a l'Ajuntament perquè es puguen cultivar. 
El projecte íntegrament té tres objectius: primer, donar una ocupació als aturats de la localitat; segon, recuperar zones d'horta en el casc urbà i peri urbà que són actualment parcel·les abandonades; i en tercer lloc, la promoció i comercialització de productes ecològics i biològics.



El Centre Itinerant de Formació en Agricultura Ecològica compta amb la col·laboració activa de l'empresa d’Agricultura, i de la Granja Escola ‘la Il·lusió’ de Finestrat i la col·laboració de la Cooperativa Agrícola d'Altea i la Unió de Llauradors.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo esta molt be , ja ho van fer en el passat i continuen el projecte peró a ningú se li oblida amb qui amb pactat els de cipal , que abans no volien ser un borrego que seguira al rebany i ara segueixen a les gavines

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu