Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

29 de nov. 2012

El PSPV critica l’actitud del PP en l’assumpte del Front Litoral

El PSPV exigeix al PP en el Congrés que s'execute l'obra de la Façana litoral d'Altea 


Herick Campos, Sotssecretari Provincial del PSPV-PSOE i Diputat Nacional, va defensar ahir en la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient del Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei sobre l'execució del projecte de remodelació integral de la Façana Litoral d'Altea, en la qual s'instava al Govern al fet que concloga el procés de licitació, si és que quedara algun tràmit per complir, inicie les obres de forma imminent, consigne les partides pressupostaris oportunes i necessàries en 2012 i els anys successius, i que no hi haja retard algun en els terminis establits en l'adjudicació motivats per retards en els pagaments o per falta de fons.

Campos ha recordat que el Govern de Zapatero va deixar licitada i adjudicada l'obra per 13’6 milions d'euros al novembre de 2011, i que si es va licitar i va adjudicar és perquè hi havia fons per a açò en 2011, ja que de no ser així, la Intervenció de l'Estat ho hauria parat. I va afegir que de fet el PP va pressupostar per a 2012, aprovat al juliol, 3’8 milions d'euros. El lamentable és que el PP per a 2013 solament pressuposta 643.000 €, que no garanteix l'inici de l'obra i constata que va mentir al juliol quan va pressupostar 3’8 milions ja que a dia d'avui no s'ha executat ni un sol euro.

El Diputat va demanar al PPCV sinceritat i que reconeguen que, dins dels greuges dels quals parlava Fabra i Ciscar, es troba la paralització del Passeig, Platja i aparcaments de 1.600 metres de la façana litoral d'Altea. Ja que com va explicar, el problema no és que hi haja menys diners per a inversions a Espanya, que hi ha menys, sinó que en la província d'Alacant baixa la inversió amb el PP un 53 % i que passem d'una inversió per habitant en la província de 132,85 €, enfront d'una mitjana nacional per habitant de 225,53 €, per la qual cosa es fera justicia amb Alacant hi haurien 170 milions més per a inversions en la província i es podria fer perfectament l'obra de la façana litoral d'Altea en els terminis fixats.



Esmena i vot en contra del PP

Sobre l'esmena plantejada pel PP, Campos va afirmar que suposaria renunciar al projecte adjudicat, ja que parla d'aconseguir una solució per a la recuperació de la façana litoral d'Altea, sense que ni tan sols s'al·ludisca al projecte adjudicat, i per tant sense parlar de pressupost total de l'actuació ni de terminis. I sobre la proposta que el Govern planifique en coordinació amb l'administració local, va aclarir que açò ja es fa amb l'execució de les obres, on s'acorden fins i tot detalls concrets del desenvolupament del projecte, i va exigir que el PP es deixe de planificar coses noves i diga com i quan es va a executar tot el projecte, sense que hi haja rebaixes, com la que apareix en els pressupostos de 2013, que baixen un milió d'euros el cost total de l'obra.

Per tot açò, el PSOE va rebutjar l'esmena i es va a votar la iniciativa com estava, on sí incloïa terminis i requeria pressupost per a complir-los, i el PP ha rebutjat la iniciativa anunciant públicament el seu vot en contra, per la qual cosa Campos va dir que o bé el PPCV no té capacitat d'exigir al Govern del PP el que és just, o bé van a carregar-se aquest projecte i no ho volen reconèixer.

Esmenes pressupostos generals de l'estat

Sobre la nova proposta del govern local del PP, Campos els anima a que es faça una transaccional sobre l'esmena presentada pel Grup Socialista en el Senat als Pressupostos generals de l'Estat, que demana incloure 2 milions d'euros al projecte de remodelació integral de la Façana Litoral d'Altea, col·locant com a baixa, és a dir, d'on ixen els diners, la partida de la qual l'Alcalde diu que es pagaria l'actuació en la platja. Campos va dir que “de no fer açò o votar l'esmena del PSOE tal qual està, estem davant un nou xec en blanc que no concreta ni pressupost, ni terminis, a més de posar en perill el conjunt el projecte valorat en més de 13 milions d'euros”.

El PSPV-PSOE d'Altea demana que s'aclarisca la situació

Eloy Hidalgo, portaveu del grup Municipal Socialistes d'Altea va demanar al PP local que siga més contundent en la defensa del projecte, perquè si es demostra que s'està disposat a qualsevol arranjament, pot ser que no es faça res i es quede constatada la renúncia per part de l'Ajuntament al projecte de remodelació integral de la Façana Litoral i Altea per més de 13 milions.

Sobre la paralització o no del projecte, Hidalgo va demanar sinceritat al PP i al govern local, “perquè podem arribar a un acord per a esperar, sempre que quede clar que el projecte es conserva com està i que no s'abandonarà”.
I és que com explica, l'única cosa segura és que el Govern d'Espanya va licitar al novembre de 2011 l'obra, que existeix per tant un projecte i una empresa que ha d'executar l'obra i que dins d'aquesta adjudicació sempre ha estat prevista la incorporació de cant rodat dins del marc de coordinació en l'execució de l'obra. Però va deixar clar que el PSPV no va a signar cap xec en blanc i que vol conèixer documents del Ministeri sobre quin plantejament hi ha, quin procediment administratiu i quins terminis cal complir i quins pressupostos d'inversió a curt, mitjà i llarg termini contemplen la nova proposta del PP.
De no fer-se així, el PSPV-PSOE no va a ser còmplice, asseguren, d'una cosa que sense cap dubte, suposa certificar el final de la remodelació integral de la nostra façana litoral, ja que totes les actuacions previstes en el projecte adjudicat són necessàries.

En qualsevol cas, es sumen a les crítiques del Diputat per la marginació de la província d'Alacant en els pressupostos generals de Rajoy, “doncs açò es plasma que Altea no veja com s'inicien les obres d'un projecte necessari i rendible, també per a Espanya en el seu conjunt”. I va demanar que es complisca el pressupost de 2012, o com a mínim es traslladen els 3’8 milions d'euros pressupostat per a 2012 a 2013.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu