Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

16 de gen. 2013

Altea podrà tramitar el ‘Carnet Jove’

IVAJ i Ajuntament faciliten a Altea la tramitació de el ‘Carnet Jove’ 

El regidor de Joventut, Sebastián Gómez, es va reunir ahir al matí en el Centre Cultural d'Altea amb el director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Marcos Sanchís, amb l'objectiu de conèixer de primera mà els projectes impulsats des de l'IVAJ dels quals es poden beneficiar els joves alteans.
Posteriorment, tots dos s'han reunit amb l'Alcalde d'Altea, Miguel Ortiz, per a traslladar-li el principal acord aconseguit entre ambdues institucions, pel qual l'IVAJ i l'Ajuntament treballaran de manera conjunta per a facilitar la tramitació a Altea de el ‘Carnet Jove’ de l'IVAJ, sense necessitat de traslladar-se per a açò a Alacant o València.

Segons ha explicat Sebastián Gómez, l'objectiu de la reunió ha sigut “aprofitar les moltes iniciatives, cursos, i totes les possibilitats que dóna l'IVAJ als joves perquè estiguen a l'abast dels joves alteans”.
Tal com ha anunciat Gómez, l'Ajuntament d'Altea estarà en disposició d'emetre el ‘Carnet Jove’ molt prompte, facilitant els seus avantatges als joves de la localitat. En aquest sentit, la incorporació de l'Ajuntament d'Altea a la Xarxa ‘Carnet Jove’ que gestiona l'IVAJ, en la qual participen municipis de les tres províncies, així com nombroses empreses privades de la Comunitat Valenciana, permetrà als joves de 14 a 30 anys disposar de múltiples ofertes i serveis.

El ‘Carnet Jove’ té com a objectiu facilitar a tots els joves la seua mobilitat i intercomunicació, així com possibilitar el seu accés, mitjançant l'articulació de determinades avantatges, a béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic i educatiu. Ho poden obtenir tots els joves amb edats compreses entre els 14 i 30 anys, tots dos inclusivament.



Per la seua banda Marcos Sanchís ha destacat que, entre els projectes de l'IVAJ destaquen una Guia i Catàleg d'actuacions, destinada als Regidors de Joventut per a facilitar l'accés a les eines que ofereix l'entitat, en temes com a Formació, especialment en Idiomes, on més de mil joves valencians han participat en els cursos d'idiomes, que inclouen viatges a l'estranger.
Un altre dels programes on més incideix l'IVAJ està destinat als ‘Joves Emprenedors’, i fins al moment 2.300 joves valencians han rebut cursos i assessorament personalitzat per a poder desenvolupar un projecte empresarial o convertir-se en treballadors autònoms.

Sanchís ha fet especial recalcament en el Programa d'Ajudes Europees, ja que des de la Unió Europea s'han promocionat fins a 46 projectes dedicats a la joventut valenciana, amb unes ajudes econòmiques de 700.000 euros.
Finalment, ha remarcat que “des de l'IVAJ volem cobrir les necessitats d'informació dels Regidors de Joventut perquè ells puguen al seu torn traslladar els serveis als joves de les seues localitat, en definitiva acostar l'administració autonòmica a l'administració municipal que és la que mes a prop aquesta dels joves“.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu