Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

11 de maig 2013

50.000 persones col·lapsen València a favor de l'escola pública

Culminen la vaga general d’educació amb una gran manifestació

La jornada de protesta, convocada per la Plataforma Estatal per l'Escola Pública, ha comptat amb un seguiment entre el professorat de centres públics i concertats del País Valencià del 65% segons els sindicats, mentre que la Generalitat el redueix a un 23,14%.

La manifestació d'aquesta vesprada ha partit a les 19:00 hores de la plaça de Sant Agustí en un ambient relaxat i festiu però reivindicatiu, i amb una pancarta al capdavant amb el lema "per l'escola pública. Més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat".

Uns 50.000 persones, segons els sindicats convocants, han participat a València en aquesta protesta, la majoria pares acompanyats dels seus fills, molts d'ells xicotets.

Segons els sindicats, amb aquest protesta es pretén que el Govern reflexione i consensue una llei que, tal i com està concebuda ara, només propicia la privatització i no defensa els interessos dels ciutadans.



La marxa ha transcorregut de forma pacífica, per un centre de València tallat al trànsit, fins a la seu de la Delegació del Govern, en el carrer Colom, on ha finalitzat amb xiulades i cridant consignes en contra de les retallades i contra els continguts de la nova llei educativa. 

Seguiment de la vaga general

Les federacions d'ensenyament d'UGT i CC.OO al País Valencià han oferit dades que assenyalen que el seguiment ha sigut del 65%. Aquests dos sindicats han remarcat que en l'ensenyament concertat ha hagut gran seguiment per part de les cooperatives i han afegit que les famílies han participat en les protestes "fent que els centres estiguen literalment buits". 



El sindicat STEPV, majoritari al territori, ha elevat el seguiment en un 70% entre els docents, amb un ampli seguiment a les universitats on ha sigut del 90 o 100% a la Universitat de València, del 30% a la Universitat Politècnica de València, del 40% a la Universitat Jaume I de Castelló i d'un 45% a la Universitat d'Alacant. 



A l'ensenyament públic no universitari, STEPV situa el seguiment en un 70% del professorat, un 73% de l'alumnat i un 20% del personal no docent. El sindicat també ha xifrat en un 80% el seguiment a les cooperatives de l'ensenyament privat concertat i d'un 25% a la resta de centres. 



La Federació de Pares i Mares d'Alumnes de València (FAPA-València) ha assenyalat que el seguiment fet a través de les AMPA ha estat del 75%. FAPA ha celebrat que la gran quantitat d'AMPA "compromeses i amb ells molts pares i mares, conscients de la lluita a favor de l'escola pública, hui no han portat els seus fills i filles als centres".

FONT: La Veu PV

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu