Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

20 de maig 2013

Conselleria deu més d'un milió i mig d'euros a l'ONG 'Arcos Altea'

Conselleria segueix sense pagar els programes que treballen amb els menors que tutela

Als i les treballadores de les entitats que treballen amb menors en situació de desprotecció, Arcos de Altea i Fundación Relleu, se’ls tornen a deure quasi 6 mesos, el que provoca una situació insostenible per a més d’un centenar de famílies.

L’entitat Arcos de Altea, dedicada a l’acolliment i protecció de menors de 0 a 18 anys i a l’acolliment familiar, i la part d’atenció a menors de la Fundación Relleu porten des de l’estiu passat travessant unes gravíssimes dificultats econòmiques pels continus retards en els pagaments per part de la Conselleria de Benestar Social. Des d’aleshores l’entitat ha estat devent als i les treballadores diferents mensualitats fins que, a partir d’agost de 2012 no s’ha baixat dels 3 mesos.

Fins a dia de hui, els treballadors i les treballadores d’aquestes organitzacions han estat suportant aquesta situació perquè hi ha una fidelitat i una confiança molt gran amb la direcció, que fa tot el possible per a que els seus assalariats i assalariades puguen cobrar el més aviat possible. Però, des del Comitè d’Arcos de Altea, s’assenyala que ja fa un any que van començar els retards en els pagaments i la Conselleria ha anat incomplint promesa rere promesa.

A dia de hui ja es tornen a deure 5 nòmines i mitja i la Conselleria no té cap calendarització dels pagaments, no hi ha previsió de que aquest centenar de treballadors i treballadores, molts dels quals estan en situacions crítiques com ara per no poder fer front a les hipoteques, puguen cobrar el que se’ls deu. I ja són un milió sis-cents dotze mil euros (1.612.000€), segons la informació facilitada pel PROP, el que Conselleria deu a l’Organització No Governamental (ONG) Arcos de Altea pel Conveni d’Acolliment Residencial de Menors i el Servici d’Acolliment Familiar.

Tot i això, i gràcies a l’esforç de tots i a l’ajut d’algunes persones i organitzacions externes, els menors acollits no pateixen greus conseqüències derivades d’aquesta situació. Pel moment.

Per aquesta raó, els treballadors i les treballadores d’Arcos de Altea, van decidir el passat divendres en assemblea general, unir-se a la concentració dels sectors de la discapacitat, la dependència i menors que tindrà lloc el proper divendres 31 de maig a les portes de la Seu Territorial de Benestar Social de 12h a 13.30h per a denunciar la seua situació i dir "NO a les retallades".

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu