Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

12 de jul. 2013

La Generalitat es compromet a pagar al sector de menors

La Generalitat ha assegurat que rebran els diners abans del dia 15

Després de la visita del Comitè d'Arcos de Altea a Les Corts Valencianes com a convidats en la Comissió de Política Social per part d'Esquerra Unida, Compromís i el PSPV, tant la Secretària Autònòmica, Lucía Cerón, com la Directora General, Rosa Aragonés, es comprometeren a que la situació dels impagaments es resoldrà abans del dia 15 de Juliol amb el pagament del 60% del concert de 2013.

Gràcies a les diputades Mònica Oltra, Esther López i Verònica López, el Comitè Arcos d'Altea, que representa a un total de 94 profesionals que atenen a 239 menors entre acolliment residencial i familiar, van poder assistir a la Comissió de Política Social on anava a tractar-se el tema de l'acolliment familiar i on, inevitablement, es va parlar també de la greu situació de les entitats que atenen a aquests menors tutelats per la Generalitat. També van assistir membres del Comitè d'O'belén i de Nuevo Futuro.

Per altra banda, a aquesta Comissió no va assistir la Consellera Zaplana a qui s'esperava. Així que l'encarregada de contestar a les preguntes de les tres diputades va ser la Secretària Autonòmica, Lucía Cerón, qui va reconèixer els impagaments a aquestes entitats i qui es va comprometre a pagar, abans del proper 15 de juliol, el 60% del concert de menors de 2013 i, en agost, la resta. 

Des del Comitè d'Arcos de Altea, es mostren "molt esperançats" doncs ja porten 1 any i 2 mesos amb endarreriments en el pagament de les seues nòmines i se'ls deuen 6 mensualitats, pel que les situacions del professionals són molt crítiques. Així mateix, els menors als que atenen no han sofrit cap carència en la atenció bàsica, i s'ha pogut pagar la llum, l'aigua i el menjar gràcies a l'ajuda altruista de molts col·lectius privats i persones anònimes. 

No obstant, des del comitè afegeixen que, malgrat l'esperança, "hi ha la por de que aquesta promesa no es complisca", tal i com ha passat en nombroses situacions anteriors al llarg d'un any. "L'única diferència és que aquesta vegada la promesa ens ha arribat directament des dels màxims responsables i no des de les nostres entitats". 

Per aquests motius des de l'agrupació sindical asseguren estar treballant i no "baixaran la guarda" fins que aquestes promeses no siguen una realitat. 

El que va costar entrar a Les Corts

Els membres del Comitè van estar a punt de no poder entrar a les Corts Valencianes per una "norma" que els impedia entrar amb les samarretes que han dissenyat per a la protesta on es llegeix: "MENORS TUTELATS, MENORS OBLIDATS. No pagar es abandonar-los" De fet va ser gràcies a les tres diputades de l'oposició que van haver de eixir de la Comissió on estaven per tal de negociar la seua entrada en Les Corts.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu