Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 d’ag. 2011

Cipal aposta per un nou model de desenvolupament turístic

“Macro projectes urbanístics com el Pla Parcial Margequivir de Callosa representen un model de gestió fracassat que ha dut al nostre país a la ruïna”

Recentment ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups (PP, PSOE i BLOC) del Ple de l'Ajuntament de Callosa el Pla Parcial del Sector 14 de Margequivir. Amb ell es vol urbanitzar una superfície de quasi 2.000.000 m2 de sòl que limita amb el terme municipal d'Altea per a la construcció de més de 2000 xalets, 50 viles residencials, camps de golf i hotels. Tot això en una zona declarada Lloc d'interès comunitari (LIC) com és el de la Serra de Bernia-Ferrer i a poca distància d'altra àrea d'especial protecció, com és la zona humida del Riu Algar.

Aquest
projecte constitueix una agressió brutal al nostre municipi per diverses raons:

a) No es veu des de Callosa sinó des d'Altea perquè
limita aproximant-se al màxim amb el nostre terme municipal (sent a més construït en altura pel que serà molt visible des del nostre poble). En conseqüència encara que no estiga en el nostre terme municipal atenta de forma directa contra el nostre paisatge de la Serra de Bernia.


b)
Pretén canalitzar les aigües negres residuals de més de 5000 hipotètics residents a la nostra depuradora i regar a més, els prop de 100.000 m2 del seu camp de golf, amb aigües depurades d'Altea. La nostra depuradora es troba ara ja col·lapsada i es incapaç de donar servei a la totalitat del nostre municipi, on encara hi ha zones que no estan connectades.

c) Resultaria paradoxal
que mentre que a Altea s'ha abandonat la idea de construir una macro urbanització entorn del riu Algar, ara es tolere que ens construïsquen una semblant a pocs metres de la que es volia fer. Resulta molt contradictori preservar el riu Algar i permetre que s'urbanitze de forma salvatge a les seues portes.

Tots hem de ser conscients de la necessitat de crear i repensar un altre model turístic. Un nou model de desenvolupament que no acabe amb la gallina dels ous d'or, el nostre paisatge. (caldria mirar les “ciutats fantasmes irlandeses”), va explicar la regidora de CIPAL, Carolina Punset. “En l'aprovació d'aquest projecte estan implicats tots els partits polítics: PP, PSOE i BLOC.


 No estem disposats a tolerar més agressions al nostre entorn i el nostre paisatge. Per això estem estudiant la possibilitat d'actuar judicialment contra aquest pla i preparant un recurs contenciós”, va concloure.

*Nota de premsa traduida del castellà per l'equip de L'Expressió.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara CIPAL i la Punset volen defensar el riu Algar i en el ultim Plenari volien integrarlo en el Parc de Serra Gelada. Voste no es portaveu de res sra Punset, ni ecologista, voste es de voste mateix.

Anònim ha dit...

El cipal esta al servicio del PP. Y en Callosa manda el PP.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu