Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

21 de juny 2011

Camps insiteix en la presa de possessió a aplicar austeritat

És previst que anuncie els nous consellers · Blasco, possible titular d'una macroconselleria d'Educació, Formació i Ocupació · Hi haurà tres conselleries menys, pel cap baix
El president de la Generalitat, Francisco Camps, ha jurat avui el càrrec de president de la Generalitat a les corts, on ha insistit a fer 'un canvi de mentalitat' i a que hi haja més austeritat i eficiència (àudio). Esta previst que es desvele pròximament el nou govern, que s'ha mantingut en secret aquests darrers dies. Camps ja ha avançat que serà un govern auster, que tindrà tres conselleries menys que l'anterior, i que haurà d'estalviar 1.150 milions l'any per saldar un deute del 17,4% del PIB valencià.

Camps ha remarcat la necessitat d'estalviar 'per mantenir la societat del benestar, la sanitat, l'educació i les polítiques socials'. El president ha manifestat que 'la microeconomia serà la base del treball diari' i que cal 'encarar sense por els canvis'. També ha assegurat que el seu executiu no renunciarà a les aspiracions d'aigua, finançament i grans infraestructures.


Les hipòtesis del nou Consell

Els nomenaments de la mesa de les corts deixen fora de les travesses per a ser consellers Juan Cotino, Alejandro Font de Mora i Angèlica Such. Algunes fonts indiquen que també tenen poques opcions de continuar la titular de Cultura, Trini Miró, que ha tingut una legislatura convulsa per la rebel·lió de les bandes de música, i Gerardo Camps, que ha viscut discrepàncies amb una part de l'empresariat valencià.

Entre els noms que diverses fonts apunten com a nous consellers hi ha el de l'actual conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, que podria passar a ser el titular d'una nova macroconselleria d'Educació, Formació i Ocupació. El secretari general del PP valencià, Antonio Clemente, i el vice-secretari general, José Ciscar, també sonen amb força com a possibles consellers.

L'aprimament del govern, imposat pel president del PP espanyol, Mariano Rajoy, a tots els barons del partit que governen en alguna comunitat autònomia, obliga també a fusionar conselleries. A banda de la integració d'Educació i Ocupació, hi haurà una conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, una altra d'Aigua i Agricultura, i probablement una d'Economia i Indústria i una de Turisme i Cultura.

Es dóna per fet, això sí, que continuaran Paula Sánchez de León, com a portaveu, del Consell, el titular de Salut, Manuel Cervera, el de Governació, Serafín Castellano, i el vice-president, Vicente Rambla.

També és previst que, coincidint amb l'anunci dels noms dels nous consellers, Camps done més detalls del seu programa de govern, en un breu discurs.

FONT: Vilaweb

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu