Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

3 d’ag. 2012

Prudència davant l'anunci de Fabra sobre el Decret de Plurilingüisme

Agost sempre és temps de vacances. I de grans comunicats polítics. Casualitat o no, Alberto Fabra va escollir l'1 d'agost per anunciar que el Ple de Consell del divendres aprovarà el polèmic Decret de Plurinlingüisme, que podria suposar el colp més dur a l'ensenyament en valencià de les últimes dècades. Malgrat això, les reaccions a l'anunci s'han mogut entre la prudència i el silenci. Escola Valenciana, l'entitat que més ha barallat amb el Consell per tal d'evitar la "marginació" del valencià a les aules, es mostrà del tot prudent en un curt comunicat a Facebook.

"Ens mantenim a l'espera per conéixer el text final", asseguraven des de l'entitat, que vol guardar les valoracions en la recambra fins tindre a l'abast tots els detalls d'un text que ja ha sofert alguna modificació en les últimes setmanes, fruit de la pressió d'institucions, entitats i col·lectius per la llengua. Ara bé, des d'Escola, desitgen "que s'haja tingut en compte que, a part d'intentar aconseguir millors competències lingüístiques del nostre alumnat en anglès, cosa que valorem molt positivament, també és tinga molt en compte que l'alumnat ha de tindre una competència lingüística en valencià IGUAL a la que té en castellà".

Uns desitjos que d'ací poc més de vint-i-quatre hores poden xocar amb la realitat. De confirmar-se que el text no recolleix les recomanacions d'aquests col·lectius, "malauradament", segons Escola, "no estarem parlant de plurilingüisme, sinó de marginació del nostre tret d'identitat més important, la nostra llengua, el valencià".

La política valenciana, en silenci

Després de l'anunci del president la majoria de grups polítics valencians, així com els seus representants, van romandre en silenci. Alberto Fabra es va limitar a reproduir les seues declaracions del matí a Twitter: "El divendres s'aprovarà el Decret de Plurilingüisme per a garantir les millors eixides professionals als joves de la C. Valenciana" Un tweet recollit per altres membres del seu grup com Rafael Maluenda.

Des de l'oposició, regnà el silenci. Cap dels partits amb representació a Les Corts va fer declaracions, llevat del retweet d'Enric Morera a Escola Valenciana: "Divendres el Consell aprovarà el Decret sobre plurilingüisme, ens mantenim a l'espera de conéixer el text definitiu".

Pel que fa a la Universitat de València, la institució acadèmica es va limitar a reproduir una notícia a la seua web que titulava "Esteban Morcillo i Alberto Fabra advoquen pel coneixement d'idiomes per a ser més competitius", i on s'informava més endavant que "Fabra ha explicat que el pròxim divendres es presenta en el ple del Consell el Decret que afecta al plurilingüisme i que preveu millorar les competències lingüístiques de l'alumnat durant el període d'ensenyament obligatori en valencià, castellà i anglés".



0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu