Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

14 de nov. 2013

Al PP d’Altea li ix la vena patriòtica a Ràdio Altea

La proposta del PP alteà per al programa Altea a debat va ser ‘posicionamiento de PSOE i Compromís respecto a la independencia de Cataluña’ · L'altre punt de debat va ser el tancament de RTVV

Foto: Ràdio Altea
El programa Altea a debat (Dimarts 13:30 - Ràdio Altea) d’esta setmana s’ha vist un poc alterat del seu habitual torn de debat. Cada setmana el Govern (PP-Cipal) proposen un tema de debat i l’oposició (Compromís - PSOE) en presenta un altre, normalment estos temes tracten sobre Altea però aquesta setmana ha sigut diferent. I es que després de veure com Compromís per Altea proposava com a tema de debat el tancament de RTVV al PP no se li ocorria millor tema per contraatacar que proposar que PSOE i Compromís es posicionaren respecte a la independència de Catalunya. 

Jesús Ballester (PP) va exposar el primer tema de debat, que va ser el proposat per ells mateix i s’escudava dient que com l’oposició proposa temes “poc relacionats” amb Altea nosaltres “no tenim problemes en fer-ho també” i per això “proposem a PSOE i Compromís que expliquen la seua posició respecte de la independència de Catalunya”. A la vegada assegurava a través dels micròfons de la ràdio municipal que Compromís és un partit pancatalanista. 

La primera en obrir el debat va ser Paqui Crespo (PSOE) la qual va dir que “no anava a opinar a nivell del seu partit” ja que no ho tenia preparat i que faria valoracions personals, les quals es poden resumir en la petició d’un estat federal consensuat amb tots els ciutadans i en que, personalment, està en contra de la independència. 

Miguel Ángel Capilla (Cipal) va ser el següent, qui també va recordar que el seu partit es dedicava exclusivament a la política municipal i que no faria valoracions al respecte però que si ho faria personalment. En un resum de les seues paraules es pot extraure que no li importa el més mínim aquest tema. Va criticar l’actual gestió de la Generalitat Catalana i l’anomenada ‘porta giratoria’ entre la política i les grans empreses. Creu que tot açò de la independència no és res més que una cortina de fum de CiU per tapar els problemes.

I per últim Toni Ripoll (Compromís) va exposar la seua opinió. Va començar per criticar la idea del PP de parlar de la independència i allunyar el debat local, que és del que tracta el programa. Respecte a la pregunta que el PP els feia va dir que “tot el món sap quins són els idearis dels partits polítics”. Va aprofitar per recalcar la necessitat de llibertat i respecte “per poder expressar-se lliure i tranquil·lament”. 

Jesús va tornar a prendre la paraula per respondre a les intervencions dels altres participants. Va mostrar la seua part més patriòtica, tal vegada excessiva, i a més va expressar la seua negativa a que Catalunya deixe de formar part d’Espanya i a més pensa que això ho deurien de decidir tots els ciutadans, no sols els catalans. Va aprofitar que l’únic partit que va voler entrar en aquest debat va ser Compromís per centrar la seua ira sobre ells assegurant que no tenen una idea clara del que volen, va posar diversos exemples de dirigents de Compromís amb banderes independentistes i es va al capdavant per “obrir els ulls als votants d’este partit”. Després d’açò va comparar aquests fets amb les fotografies de múltiples dirigents i membres del PP i NNGG amb banderes franquistes, banderes que ell anomena “pre-constitucionals”. 

Toni Ripoll es va veure obligat a prendre el torn de paraula per les al·lusions del PP cap al seu partit. Remarcava la necessitat de respectar la llibertat d’opinió i recordava que “no es pot oblidar al 80% de diputats catalans que van votar a favor de la independència al parlament”. 

Capilla va ser l’últim en intervindre abans de tancar el primer tema de debat per criticar que els partits grans (PP i PSOE) sols es posen d’acord per modificar la constitució i avantposar el pagament del deute, i en canvi no ho facen per temes molt més importants. 

El segon punt de debat, a proposta de Compromís, va ser el tancament de RTVV

Amb un deute enorme de 1300 milions, un ERO declarat il·legal per la justícia i un munt de gent en contra del seu tancament, RTVV serà tancada pel govern valencià en breu i Compromís va voler que aquest tema passara per Altea a debat al considerar que afecta directa i indirectament als alteans. 

Toni Ripoll va exposar el punt i va apuntar que “per molt que li pese al PP, RTVV té molt a veure amb Altea”, assegurant que tot açò ve per “una rabieta” del govern valencià al veure tombat l’ERO a 1100 treballadors per part de la justícia. Aprofitava l’ocasió per demanar voluntat negociadora i considerava que les paraules del President de la Generalitat, Alberto Fabra, quan va dir que “el tancament de RTVV era innegociable” no tenien cabuda en el vocabulari polític. Per acabar el torn de paraula assegurava que si les prioritats del Govern valencià no hagueren sigut la F1, els aeroports sense avions, les copes Amèrica i demés, ara la situació seria una altra. 

El primer en debatre aquest punt va ser Jesus Ballester (PP), qui va assegurar que no sabia on es trobava Compromís, i va mostrar diverses declaracions segons ell en contra de RTVV. Estes declaracions eren de Ximo Puig (PSOE), Rosa Díez o Toni Cantó (UPyD), cap de Compromís dels quals va dir que si que es manifesten per TV3, obviant que també ho han fet ara que ha sigut necessari per RTVV. 

Intentava tirar-li la culpa de la baixa audiència de Canal 9 a l’entrada de TV3 al territori valencià, fet que segons ell va suposar una gran davallada dels ingressos per publicitat i conseqüència de la situació actual. El que no va dir va ser que RTVV va augmentar el seu deute en més de 1200 milions des de que el PP governa al País Valencià. No va voler acabar sense “agrair” a Fabra la seua “valentia” a l’hora de prendre la decisió de tancar “l’altaveu polític” que és Canal 9. 

Paqui Crespo (PSOE) va qualificar aquest fet de barbaritat, i en resposta a Jesús respecte a les paraules de Ximo Puig va dir que “Canal 9 tal i com estava, necessita una neteja” assegurant que si la televisió pública valenciana no “haguera estat tan manipulada i amb tant d’enxufisme ara no estaria així”. 

Capilla, que va evitar de nou posicionar-se com a grup polític al considerar que aquest tema no és estrictament local, va dir que Canal 9 ja va començar mal des del principi, ja que en cap moment es feia promoció del valencià perquè “ni la publicitat ni les pel·licules estaven doblades al valencià. A més va afegir que l’any 1989 el socialista Eugeni Burriel va tancar un dels repetidors de TV3 que ACPV tenia al País Valencià. 

“va a privar-se als valencians d’informar-se en la seua llengua” Toni Ripoll - Compromís per Altea

Per últim Toni Ripoll va tornar a recordar que una vegada més s’havia “incorregut en una incorrecció” al nomenar per decret i sense cap consens amb la resta de partits una nova direcció de RTVV per controlar els últims dies de la televisió i en el qual es troba l’alteà Berto Orozco. Va voler acabar la seua intervenció dient que “va a privar-se als valencians d’informar-se en la seua llengua”.

4 comentaris:

Maite ha dit...

No pude escuchar la tertulia de la que habláis, ahora bien: por lo que contáis que pasó, espero que tengáis oportunidad de tratar el tema, en serio.
El cierre de la televisión pública valencia en este momento, nos afecta a todas las personas que vivimos, trabajamos y pagamos impuestos en esta comunidad. Durante años se ha estado tirando dinero público para loar a algunos políticos y enriquecer a personas deshonestas. Este escándalo de la televisión pública valenciana, ¿no puede servirnos para reflexionar sobre nuestras actitudes y permisividad en este tipo de gastos o utilización de los recursos públicos, en este caso municipales? Seguro que se puede mejorar.

Anònim ha dit...

Tota la gent coherent i raonable que conec va deixar de vore Canal 9, per servilista, per inútil, per parcial; malgrat aixó sempre hem tingut l’esperança que allò que s’havia malvat i pervertit des d’una pésima gestió i amparada per la por, puguera un dia retornar amb un nou model basat en els principis fundacionals étics i democràtics de RTVV.

Maite ha dit...

Claro, es evidente que muchas personas dejamos de ver Canal 9 por los motivos que describe, Anònim. Por eso, y por los resultados finales me pregunto si a veces la esperanza no se confunde con la pereza de decir cosas que pueden no gustar. Por ejemplo, por el texto de arriba: Unas instalaciones y unos profesionales (radio Altea) y unos políticos, cuánto nos cuesta?. (Sería bueno poder cuantificar pero yo no dispongo de esa información). Una vez que supiéramos cuánto nos cuesta podríamos darnos cuenta de que es, una vez más, usar mal lo público. Y lo más grave, como sociedad, es que ya ni nos llaman la atención estas cosas.

Maite ha dit...

Me gustaría añadir que en ningún momento pongo en duda la el buen hacer de los profesionales que trabajan en la televisión pública de Altea. Doy por supuesto que son espacios y contenidos que les imponen.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu