Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de nov. 2013

PP i Cipal aproven la destrucció del pinar de Montemolar per a construir una residència Noruega

La Residència Noruega d'Oslo en Montemolar desbloquejada i aprovada per PP-Cipal · Cipal juga a doble banda al aprovar des de la regidoria d'Urbanisme el projecte i a la vegada presenta una denúncia contra el mateix

Des que en 2006 el Govern del PP de Miguel Ortiz donara el vistiplau i els propietaris vengueren els terrenys de la pinada de Montemolar a l'Ajuntament d'Oslo per a construir un centre geriàtric, el projecte ha patit nombrosos retards principalment a causa del canvi de govern que es va produir en 2007 quan va entrar l'alcalde socialista Andrés Ripoll, que va fer quant va estar en la seua mà per a exigir la paralització del mateix per motius d'impacte ambiental i que va exigir al Consell valencià tota classe d'informes mediambientals. 

Una vegada finalitzada la compra, el projecte del geriàtric de 50 habitacions previst per a 2008 que comptava ja amb els avals del Govern Municipal de Miguel Ortiz, va passar a la Generalitat Valenciana a través de la Consellería de Benestar Social del PP d'Alicia de Miguel, que va trobar tant l'oposició del nou equip de govern del PSOE d'Altea com el de la Fiscalia Anticorrupció, que després d'una denúncia de l'Ajuntament d'Oslo, es troba encara en procés de busqueda d'un presumpte delicte de suborn contra una empresa valenciana i altres sospites que apunten al Govern de la Generalitat.

Una vegada desbloquejat el cas per part de la Generalitat, el govern local del PP-Cipal ha proporcionat tots els permisos per a començar les obres, i així l'Ajuntament d'Altea ha autoritzat a l'Ajuntament d'Oslo la construcció del centre en la partida Montemolar, ja que compta «amb tots els informes tècnics i jurídics favorables», tal com va assegurar el 19 de setembre el regidor d'Hisenda, Pedro Barber. I així, el gabinet del Síndic de Greuges del País Valencià ha anunciat a través d'un comunicat, que ha aconseguit «desbloquejar el projecte de construcció d'un macro-centre assistencial de l'Ajuntament d'Oslo». 

El regidor d'Infraestructures, Jaime Sellés, ha assegurat també, que “la concessió de la llicència és un acte reglat, per la qual cosa l'única forma d'evitar atorgar-la seria amb un informe en contra del Departament d'Urbanisme i Activitats, que no existeix”. El Departament d'Urbanisme de Carolina Punset i el de Medi ambient de Miguel Ángel Capella, tots dos de Cipal, no han posat trava alguna, per la qual cosa la Residència estarà en disposició de ser un fet baix l'aprovació del Govern d'aquesta coalició.

Per la seua banda, el Partit Socialista d’Altea i Compromís han mantingut la seua oposició a la iniciativa, per entendre que és un atac a un entorn natural que en cap cas està justificat, i del que no es beneficiaran els ciutadans d'Altea. Així, Gustavo Cuesta, Secretari General del PSOE d'Altea ha manifestat que “no entenc que Cipal, d'una banda a través de la seua responsabilitat en les Regidories de Medi ambient i Urbanisme atorguen els permisos, i d'altra banda convoquen concentracions en contra de la residència” i ha afegit que “si no és una maniobra per a enganyar i confondre als ciutadans, haurien d'explicar-ho”. 

Segons Compromís per Altea “esta llicència s’haguera pogut parar des de el departament d’Urbanisme i no s’ha fet perquè han posat per davant els interessos polítics dels dos partits que governen als interessos del poble”.

Des de la coalició també es pregunten “com és possible que Cipal presente una denúncia contra una llicència que ha concedit el mateix govern del qual forma part i després seguir governant com si no hagués passat res?”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu