Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

4 de nov. 2013

Baixada d’impostos trampa de PP i Cipal

L’equip de Govern PP-Cipal anuncia una baixada d’impostos obviant la realitat

El passat dijous es va aprovar al Plenari ordinari del mes d’octubre la rebaixa del tipus impositiu de l’Ibi i del rebut del fem.

PP i Cipal ho van anunciar com una rebaixa d’impostos, obviant que la realitat no és així. Esta rebaixa en l’impost per bens immobles (IBI) porta rere seu amagat un augment real del 1,8% del rebut ja que aquest es quedarà tal qual esta ara mateix, i eixa rebaixa sols s’aconseguiria baixant a 0,52% el tipus impositiu, com denunciava Compromís a la seua nota de premsa. 

Tot açò aplega després de que l’any passat PP i Cipal trencaren l’acord unànime de tots els grups de l’any 2011, on es comprometien a baixar any rere any l’IBI per a amortitzar la pujada provocada per la revisió catastral. Si el passat 2012 d’haguera baixat aquest impost ara estaria en un 0,47% i no en el 0,53% en el que va a quedar-se. 

Rebaixa del rebut del fem per a uns, pujada per a altres

Però no tot es queda ací, el plenari també va aprovar una rebaixa en el rebut del fem per als negocis amb els vots a favor de PP i Cipal.

Esta baixada, com la baixada de l’IBI, ve amb trampa. I es que no serà l’Ajuntament el que assumisca el cost d’esta rebaixa sinó que ho faran els usuaris amb un augment proporcional del seu rebut, pasant aquest a costar 69€ anuals per als residents al casc urbà (7€ més que en l’actualitat) i fora del casc urbà la pujada serà de 14€, aplegant el rebut fins als 138€.

D’esta manera el Govern municipal pretén “incentivar la creació de nous establiments” ja que esta rebaixa va destinada als establiments de menys de 70 metres quadrats. Rebaixa que com ja em dit pagaran la resta d’alteans.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu