Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

3 de febr. 2014

Acaba el Mig Any després de tres dies de festa

El divendres es van presentar els nous càrrecs per a 2014

Antonio Orozco Martínez, de la filà Mitja Lluna, i Vicente García Serrano, de la filà Cristians de la Muralla, van ser nomenats Reis Moro i Cristià de les festes d'Altea 2014 en un emotiu acte celebrat divendres passat a la nit en el Palau Altea. 

Prop de mig miler d’alteans van assistir a l'auditori per a presenciar en directe el nomenament dels càrrecs d'enguany, un dels esdeveniments més importants del Mig Any. En l'acte, també va destacar la proclamació de les alferes mora i cristiana, Lluna Espí Pérez, de Moros de Bèrnia, i Maria Cano Lloret, de Cristians d’Altaia. 

Junt als reis i alferes, també es van nomenar als altres càrrecs dels bàndols moro i cristià. Així, de la Mitja Lluna es van presentar a l'ambaixadora Anna Falgàs Alvado i l’abanderat José Antonio Rueda Corral, mentre que de Cristians de la Muralla van presentar com a ambaixador a Juan Francisco Mulet Martínez, i com abanderat a Juan Vicente Ballester Bañuls. 

D'igual manera, els abanderats moro i cristià de l’Associació seran Delia Fuster Tarraga, de Tuareg, i José Martínez López, de Contrabandistes. Amb anterioritat, els càrrecs de 2013 van rebre una placa commemorativa en reconeixement al seu mandat que va finalitzar en eixe mateix acte.

Per a tancar l'acte, la presidenta de l’Associació, Rosa Guillén, va felicitar a les filaes que enguany compleixen 35 anys d'existència (els mateixos que la festa de Moros i Cristians d'Altea) Cebers, Sarraïns, Cora d'Algar i Moros de Bèrnia. Guillén va felicitar als càrrecs de 2013 “per la vostra il·lusió i treball desenvolupats” i als càrrecs de 2014 els va animar a “gaudir de cada moment”, a més d'indicar-los que “l’Associació, que som tots els festers, vos recolzem en tot».

D'altra banda, el dissabte per la vesprada va tindre lloc la romeria de Sant Blai, patró d'Altea i del col·lectiu fester, amb els nous càrrecs i els membres de les filaes, que es van concentrar en la plaça de l'Ajuntament per a acompanyar al sant fins a l'església, on es va celebrar una missa en el seu honor i posteriorment es van beneir els rollets de Sant Blai. 

La festa tampoc va faltar i les nits del divendres i del dissabte van estar amenitzades per la bandeta d’Altea i una orquestra a la carpa situada al pàrquing de la Filharmònica.

Per a posar punt i final al Mig Any 2014 les filaes es van reunir, com és tradicional, el diumenge des de les 8:00 del matí per anar preparant l’esmorzar i el dinar de germanor. La cercavila de les filaes amb les seues respectives banderes i la xocolatada posterior van donar per acabat el Mig Any i van posar la mirada dels festers en el pròxim mes de setembre, quan es tornaran a ajuntar tots per celebrar les Festes de Moros i Cristians d’Altea.

FONT: Redacció / Información 

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu