Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de juny 2011

Les últimesTrobades clamen contra el decret de discriminació de la llengua

Més de 220.000 assistents en les Trobades d'Escola Valenciana d'enguany, que ahir van acabar a Ibi i a Relleu
Les Trobades d'Escola en Valencià d'aquest curs van acabar ahir a Ibi (Alcoià) i a Relleu (Marina Baixa), amb l'assistència de quinze mil xiquets, pares i mares, en un context absolutament marcat per l'esborrany de decret del nou model lingüístic que ha preparat el Consell amb el propòsit de suprimir les línies en valencià. El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, va alertar que el decret 'només pretén imposar el monoligüisme en castellà'.

Ibi i Relleu van posar el punt i final a les Trobades d'Escoles en Valencià 2011, que han superat les xifres d'assistència de l'any passat. Des del mes d'abril hi han assistit unes 220.000 persones, més de 700 centres educatius, s'han organitzat 1.000 tallers didàctics i s'han programat més de 200 actuacions de grups de música, cultura i animació.


Escola Valenciana ha convertit aquestes últimes Trobades en la 'punta de llança de les protestes de refús al decret' que es faran la setmana que ve i que culminaran amb una sèrie de concentracions dijous. 'El PP es quedarà sol perquè tots els altres partits, sindicats, entitats i sector educatiu ja s'estan movent per a oposar-se frontalment al decret', ha explicat a VilaWeb el gerent d'Escola Valenciana, Àngel Martí.

Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals ja han donat suport al manifest (pdf) d'Escola Valenciana en favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe de concòrdia fet amb criteris pedagògics, que exigeix la retirada immediata de l'esborrany presentat per la Conselleria d'Educació (vídeo i adhesions).

Per Escola Valenciana, l'esborrany del Consell no només capgira el model educatiu valencià sinó que ho fa a partir de criteris ideològics ignorant l'opinió dels experts, situant-se fora del consens que naix de l'aprovació a les corts de la Llei d'ús i ensenyament del  valencià (LUEV) sense cap vot en contra. I a més ho fa per la via de la imposició i menystenint l'experiència de més d'un quart de segle d'immersió lingüística en valencià; una immersió que ha donat els millors resultats en l'aprenentatge de llengües.

Les mobilitzacions de dijous

Dijous dia 9 de juny, dia de la constitució de les Corts Valencianes, hi haurà les principals concentracions contra el decret. Seran a les set de la vesprada a la plaça de la Mare de Déu de València, a la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana i als Serveis Territorials d'Educació d'Alacant.

Els dies abans, dimarts i dimecres, es faran lectures del manifest (pdf) d'Escola Valenciana a les escoles i dissabte dia 11, dia de constitució dels ajuntaments, hi haurà concentracions davant dels mateixos ajuntaments en les quals es tornarà a llegir el manifest.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu