Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

9 de jul. 2011

El Suprem espanyol confirma la paral·lització dels enderrocaments del Cabanyal

L'ajuntament no pot recórrer la sentència del TS, que ha desestimat la seva petició de poder continuar amb l'enderrocament d'habitatges
El Tribunal Suprem espanyol ratifica la suspensió del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del Cabanyal, ordenada pel Ministeri de Cultura, i desestima el recurs que havia presentat l'Ajuntament de València per a poder continuar enderrocant edificis del barri (sentència, pdf). Així, es confirma l'ordre del ministeri que impedeix enderrocar cap edifici més fins que no hi hagi una sentència en ferm de l'Audiència espanyola sobre la il·legalitat del pla de l'ajuntament.

El Ministeri de Cultura espanyol va dictar el desembre de 2009 un ordre per a declarar que l'actuació urbanística de l'ajuntament que pretenia prolongar l'avinguda Blasco Ibáñez fins al mar constituïa un acte d'espoliació del patrimoni històric.

Els informes del ministeri sostenien que amb el pas de l'avinguda Blasco Ibañez pel mig del barri es destrueix la trama singular del Cabanyal, enderrocant 1651 habitatges, uns 400 protegits pel seu valor històric, alguns d'ells ja enderrocats, i que per tant s'estava cometent un 'espoli del patrimoni històric'. L'ajuntament de València, de la seva banda, mantenia que amb l' actuació s'acabaria amb la degradació d'un barri en el que viuen moltes minories conflictives i que està replet de solars producte dels enderrocs.


Aleshores, l'ajuntament va interposar un recurs contenciós-administratiu a l'Audiència espanyola, que fou refusat, i posteriorment va recórrer aquesta decisió al Tribunal Suprem.

El Ministeri de Cultura ha indicat que la sentència condemna el consistori a pagar les despeses del procés i li impedeix continuar els plans urbanístics al Cabanyal.

La Plataforma Salvem el Cabanyal i l'associació de veïns mantenen activa la lluita contra la destrucció del barri des de fa més de 10 anys i ara es mostren molt satisfets d'una sentència que hauria d'afluixar la pressió que reben per part de l'ajuntament.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu