Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

12 de jul. 2011

Vessaments il•legals d’aigües residuals a Serra Gelada

El grup de la Marina Baixa d’Ecologistes en Acció denuncia aquesta acció il·legal que és produeix des de fa anys

Ecologistes en Acció denúncia el vessament il·legal d’aigües residuals per part de la depuradora de Benidorm (E.D.A.R.)situada al mig de la Serra Gelada. Des de fa 23 anys que aquesta depuradora, propietat del Consorci d’aigües de la Marina Baixa, està vessant aigües tèrboles al mar mediterrani, i embrutant les costes de Benidorm, Alfàs del Pi i Altea. A la imatge és pot comprovar clarament aquests vessaments des d’una vista aérea de la zona. 

Els vessaments il·legals que és produeixen des de 1987, produeixen la desaparició de flora i fauna marina de la zona, contaminant milers d’hectòmetres cúbics al dia. Aquesta aigua, tractada correctament podria servir per a consum agrícola, amb un tractament anomenat terciari aquestes aigües serien aptes per al reg de camps de cultiu.

El vessament es produeix directament al parc natural de la Serra Gelada. Comptant amb el beneplàcit de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Territori, l’ajuntament de Benidorm i la direcció del Parc Natural de la Serra Gelada, ja que sense la participació directa per acció o omissió aquest vessament no seria possible per ser contrari al dret comunitari.


El P.O.R.N. del Parc Natural de la Serra Gelada obligava a prendre mesures urgents (sis mesos) que mai s’han projectat, mentre tant, els permisos provisionals del vessament caduquen successivament i ningú no es fa responsable.

Ecologistes en Acció ha denunciat en diverses ocasions aquesta situació, però ni Generalitat, ni Ajuntament de Benidorm, ni Conselleria de Territori volen fer-se càrrec de la situació en que es troba aquest espai natural protegit. A continuació podeu veure dos vídeos rel·lacionats amb aquest cas, un produït per Ecologistes en Acció i l’altre és un xicotet extracte d’un documental emès a La 2 de Televisió Espanyola.



1 comentaris:

Anònim ha dit...

És una vergonya que es seguexquen consentint aquests vessaments sense que ningún organisme implicat diga res. Ni amb la declaració de Parc natural, com es la serra Gelada és pot garantir que aquestes agressions brutals al medi ambient ocorrisquen. Potser és hora ja d´intervindre altres organismes europeus més sensibilitzats en el tema i que la premsa internacional se´n fa ressò de la noticia.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu