Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

30 de set. 2011

La Comissió Europea intervindrà per a estudiar les irregularitats denunciades en el PAI de Callosa d'en Sarrià

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu sol·licitarà a les autoritats espanyoles informació sobre el Pla urbanístic que pretén la construcció de 2178 habitatges, dos camps de golf, un hotel i un aparcament en una zona declarada d'especial Protecció per a les Aus i Lloc d'Interès Comunitari en la Serra de Bèrnia. 

Les autoritats competents hauran de tirar endavant amb el projecte només després d'haver comprovat si afecta la integritat del lloc negativament.

Així com han vingut denunciant la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat i la Plataforma Callosa Sostenible (www.callosasostenible.com), el projecte de macro-urbanització del sector Anibits-Margequivir, aprovat per l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià, incompleix diverses directives europees. 

Tres quartes parts del terreny del PAI estan catalogades com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA “Muntanyes de la Marina”), inclosa dins de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. 


A més, la zona també és un Lloc d'Interès Comunitari (LIC “Serres de Bèrnia i el Ferrer”). Per això el Parlament Europeu demana els informes necessaris a les autoritats espanyoles per a estudiar si està incomplint-se la legislació europea en aquest PAI.

Ambdós col·lectius enviaren aquesta denuncia al Parlament Europeu fa quasi un any, i ara es mostren satisfets de que aquest organisme s'haja posat en marxa doncs "són moltes les irregularitats que hi ha en aquest projecte".

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu