Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

8 de des. 2011

Primeres actuacions per a determinar la protecció de la muralla del casc antic


L'Ajuntament d'Altea prepara la protecció de la muralla alteana

Les regidories d'Urbanisme i Cultura han possat en marxa les primeres actuacions per a determinar la protecció de la muralla del casc antic.  
Baix la direcció de l'arquitecte alteà, Miguel del Rei Aynat, s'està escanejant tota la superfície de l'esmentada muralla "ja que no tenim fins al moment documentació gràfica sobre ella" comenta

Carolina Punset i Jesús Ballester com regidors de les àrees implicades han assenyalat la importància d'aquest projecte que fins i tot va més enllà ja que l'objectiu final de les dos regidories és crear un Catàleg de Béns del municipi. 

"Un dels primers objectius de la regidoria d'Urbanisme és fer la revisió del PGOU i per això el primer pas i la primera iniciativa és realitzar el Catàleg de Béns Culturals" indica Punset per a la qual és fonamental tenir esta iniciativa acabada "ja que tot el que siga protegir el nostre patrimoni arquitectònic, cultural, és una font d'enriquiment per al poble a mitjan i llarg termini". La regidora considera que amb aquest fet "arribaran molts més turistes a consumir en els nostres comerços locals, allotjar-se en els nostres hotels i més si tenim un casc històric conservat". 

Jesús Ballester ha explicat que l'equip incorpora no només a l'arquitecte Miguel del Rei, sinó també a Joan Antoni Martínez més especialitzat en arqueologia i Pere Soler en la part històrica. "Aquest catàleg no només ens va a aportar coneixements i ser un mètode, eina útil per al PGOU, sinó que també va a descobrir una part important de les construccions a Altea que tenen un significat especial per a nosaltres" remarca el regidor.


Així, aquest esmentat catàleg inclourà diversos apartats tal com ha explicat Miguel del Rei. Una secció hidràulica que contempla tot el sistema de reg i els molins; un altre apartat religiós i etnològic que inclou l'estudi de les ermites i les construccions de les esglésies així com també tots aquells edificis d'interès; i finalment, es pretén estudiar el paisatge i el sistema de camins.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu