Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

4 de gen. 2012

L'Ajuntament encarrega la neteja a l'Empresa Pública

La mesura permetrà anar pagant el deute pendent amb FCC, mantenint els serveis en la neteja de carrers i edificis públics


El Ple de l'Ajuntament d'Altea va aprovar ahir de matí, amb el vot en contra del PSOE, l’abstenció del BLOC i els si de PP i Cipal, encomanar a l'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal la neteja dels carrers i els edificis públics. La mesura, aprovada amb els vots del Partit Popular i Cipal i l'abstenció del BLOC, va a suposar un estalvi de 1 milió d'euros, pel que fa al pressupostat en 2011. L'objectiu és “salvar l'actual situació econòmica per a poder seguir netejant els col·legis, els carrers i els edificis públics, mantenint el servei i intentant millorar-lo”, va assegurar l'Alcalde d'Altea, Miguel Ortiz.

Durant el Ple, Miguel Ortiz va manifestar que es tracta d'una mesura “necessària” que ja venia arreplegada en el Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica, aprovat el passat mes de novembre per l'equip de govern, i va posar l'accent en la necessitat de reduir la despesa per a poder afrontar el deute de 5 milions d'euros, pendent amb l'empresa Foment de Construccions i Contractes (FCC), adjudicatària del servei fins a ara. Deute al que s’ha arribat amb la pèssims gestions anteriors de populars i socialistes.

Segons va explicar Ortiz, la decisió d'encomanar el servei de neteja a l'Empresa Pública també ve ratificada pel fet que, al tractar-se d'una empresa pública, està exempta de pagar impostos a l'Estat, el que comporta un estalvi del 34%.

Per a l'Alcalde d'Altea, l’inici d'aquesta mesura avala que l'actual equip de govern “està prenent decisions i assumint responsabilitats” i va afegir que “si no s'haguera arribat a acords amb FCC, ara mateix ens trobaríem en la situació que no s'estarien netejant els nostres carrers, col·legis i edificis públics”. 

En aquest mateix sentit, el regidor de l'Àrea Econòmica, Pedro Barber, va recordar que la contracta de neteja i recollida d'escombraries esta caducada des de 2007, i va reiterar que l'encomana de la neteja a l'Empresa Pública “es realitza per raons econòmiques i d'eficàcia”. La mesura entrarà en vigor al febrer de 2012 i finalitzarà en 2021, podent-se establir una pròrroga. Barber va detallar que el cost del servei es xifra en 1.400.000 euros anuals, el que suposa un estalvi de 1.000.000 euros, pel que fa al pressupostat en 2011.
.
Barber també va recordar que s'ha acordat un 'calendari de pagaments' amb FCC per a anar assumint, en el termini de 10 anys, el deute de 5 milions d'euros, deute que entre populars i socialistes han acumulat amb l’empresa. I va remarcar que, de no haver-se arribat a aquest acord, l'import del deute podria haver-se fins i tot duplicat, al sumar els interessos de demora que haguera exigit l'empresa. Amb totes aquestes mesures, tal com va assenyalar Barber, “la continuïtat del servei està garantida, i l'Ajuntament intentarà assumir el personal i la maquinària amb els quals actualment es neteja Altea, prestant aquesta labor amb major eficàcia”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu