Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

6 de juny 2012

Lluís el Sifoner i Owix a Altea


L’actuació tindrà lloc el divendres 6 de Juliol al parc de l’aigua

La Filà Sarraïns, que ostenta el regnat moro d’aquest any, ha organitzat per al pròxim divendres una nit de música en valencià, en la que estaran Lluís el Sifoner i el grup Callosí ‘Owix’. Els concerts tindran lloc a la remodelada Plaça de l’aigua a partir de les 10 de la nit del pròxim divendres 6 de juliol. 

L’entrada serà de 5 €, i els diners aniran destinats a col·laborar en el regnat moro 2012. 

Per a qui no conega a Lluís Fornés ‘El Sifoner’, ha de saber que es va iniciar com a cantant l'any 1973 amb el grup de folk Crit i Cant; en desaparéixer el grup, va continuar en solitari i en 1975 era el primer classificat en el III Festival de Cançó de Xàtiva: a partir d'eixe moment, les seues actuacions es multiplicaren arreu del País Valencià fins l'any 89. Però va fer un llarg parèntesi en la seua carrera musical arran del rebuig que va rebre per la seua col·laboració amb Amadeu Fabregat en la prohibició de paraules "catalanes" en RTVV, fet pel què va ser xiulat de manera considerable al Teatre Principal de València i pràcticament no el van deixar cantar. Això el va fer declarar «el Sifoner ha mort».

D'aleshores s'ha prodigat en manifestacions públiques en què blasma el catalanisme polític al País valencià com a "impositiu" i "distorsionador".

Personatge polifacètic amb un extens currículum, també s'ha dedicat -entre altres coses- a la confecció de guions per a televisió i cinema, a la docència (tasca que desenvolupa en l'actualitat) i al pensament panoccitanista.


En 2007 va editar una biografia sobre l'il·lustrat pedreguer Vicent Morell i va reprendre l'activitat com a cantant amb sengles concerts i exposicions retrospectives a Pedreguer i a Jesús Pobre (on, a més, va oficiar de pregoner de les festes i va ser vetat per un cura). Seguint amb el seu pensament laïcista, en novembre de 2009 va fer de padrí en un bateig civil. 

Aquest es Lluís el Sifoner, que el pròxim divendres 6 actuarà a Altea amb la companyia d’Owix a partir de les 10 de la nit al parc de l’aigua, les entrades estaran al preu de 5€.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu