Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de des. 2012

Continua la defensa d’un dels paratges naturals més fràgils d'Altea

Punset: “Amb les últimes resolucions judicials podem dir que la Cala del Soio està fora de perill, de moment, de més agressions urbanístiques”

Un dels paratges naturals més amenaçats d'Altea ha sigut i és per la seua fragilitat el Conjunt patrimonial de la Cala del Soio, la Illeta i l´Olla. Els veïns com són conscients del valor mediambiental d'aquest espai i que ha de ser objecte d'especial protecció.

D'una banda, és històrica la lluita dels veïns per a evitar la construcció del port i la seua ampliació damunt dels afloraments volcànics existents i de la platja fòssil. Per un altre, l'Ajuntament va tramitar en el seu moment la petició per a poder declarar les formacions geomorfològiques i els seus jaciments paleontològics ‘Monument o Paratge Natural Municipal’. La tramitació segueix el seu curs a dia de hui a l'espera de resolució per part de Conselleria.

L'última amenaça que ha pesat sobre aquest entorn ha sigut el canvi d'ubicació de la bocana del embarcadero del Portet. La Conselleria va autoritzar en el seu moment als concessionaris del embarcadero el canvi d'emplaçament. Els veïns estimen que si s'haguera produït, haguera afectat molt negativament a la Cala del Soio. Es va produir un fort moviment d'oposició veïnal que va aconseguir paralitzar judicialment l'actuació.

Finalment, la regidora d’Urbanisme ha remarcat que “no és que hàgem guanyat el pleit, però si les primeres batalles que ens permeten garantir que no es poden realitzar les obres fins a la seua completa resolució que previsiblement pot tardar molts mesos o fins i tot anys, i que confiem que prohibisca definitivament les obres”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu