Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

9 de març 2013

STEPV convoca sis jornades de vaga de professorat interí

Sindicats i Conselleria no apleguen a un acord sobre la retirada de la rebaremació de les borses de treball

Aquests dies han tingut lloc diverses assemblees de professorat interí al llarg del País Valencià. En aquestes s'ha acordat, majoritàriament, la convocatòria de sis jornades de vaga en resposta a la denúncia unilateral, per part de la Conselleria d'Educació, de l'acord de professorat interí i la imposició d'un nou model de constitució de les borses consistent en la rebaremació d'acord amb la nota d'oposicions.

Aquesta proposta de Conselleria, que es nega a retirar, trenca el consens mantingut fins ara entre la pròpia administració governada pel PP i tots els sindicats de la Mesa Sectorial quant a la constitució de les borses. "Esdevé l'atac més greu, juntament amb les retallades de plantilla, al col·lectiu de professorat interí", segons han denunciat des del sindicat STEPV.

A més, està basat en una premissa que "no hem tingut l'oportunitat de discutir en Mesa Sectorial", lamenten. Aquesta diu: "Els millors docents i els que lluiten contra el fracàs escolar són els que aproven la fase d'oposició", com explicava la Conselleria en la nota de premsa que anunciava la seua proposta.

STEPV considera que amb la denúncia de l'acord de professorat interí, la Conselleria "culmina un procés d'aniquilació de tots els acords subscrits entre els sindicats i l'administració sobre temes de plantilla i de personal, ja que des del 2010 els ha estat derogant unilateralment".

Les conseqüències de la proposta de Conselleria són 'molt greus' ja que, segons el sindicat, a més de "llançar el missatge que no són bons docents i que no estan lluitant contra el fracàs escolar, pot condemnar a milers d'interins a l'atur, molts amb molta antiguitat i experiència".

A més de les jornades de vaga, que seran els pròxims 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març, s'ha aprovat convocar diverses accions. Així, ahir es concentraren a la porta de Conselleria (durant Mesa Tècnica); per al diumenge està prevista l’assistència a la manifestació per una democràcia social i participativa; el dilluns hi haurà concentracions a les 18 hores a Alacant, València i Castelló i el pròxim dimecres tindrà lloc una concentració a les 13 hores a la porta de Conselleria (durant Mesa Sectorial).

STEPV anima tot el col·lectiu de docents interins a lluitar contra aquesta imposició i a continuar treballant per a posar fre a les retallades d'unitats i plantilla i per la recuperació dels milers de llocs de treball que s'han perdut des del 2010. El Sindicat també fa una crida al professorat funcionari de carrera per donar suport a la lluita dels companys i companyes interins.

Aquesta mobilització ha d'anar complementada per una mobilització general de tot el sistema educatiu per posar fre a les retallades que està patint el sector: augment de ràtios i d'horari lectiu del professorat, retallades de plantilles, salarials i d'ajudes a l'alumnat (beques de transport, menjador i llibres de text).

FONT: La Veu PV

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu