Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

28 de maig 2013

El Suprem anul·la el projecte ‘Los Puentes del Algar’ aprovat per PP i PSOE

Obliga a l'Ajuntament a retornar els 7,7 milions que l'agent urbanitzador va lliurar en forma de cànon · PP i PSOE van aprovar en el seu dia aquest PAI que pretenia urbanitzar el riu Algar 

El Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat definitivament el projecte del pla urbanístic ‘Los Puentes del Algar’ d'Altea aprovat en el seu dia per PP i PSOE, la qual cosa segons fonts municipals, obliga a l'Ajuntament a haver de retornar els 7,7 milions d'euros que l'agent urbanitzador, Altea Futura SA, va lliurar en forma de cànon. 

La sentència del TS, dictat el passat dia 10, part dels recursos de cassació presentats per la Generalitat i Altea Futura contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJPV) de juny de 2009. 

En eixa resolució, el TSJPV va donar la raó a una sèrie de particulars 

També va anul·lar l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant del 31 de gener de 2006 pel qual es va aprovar definitivament el pla de ‘Los Puentes del Algar’, en entendre que amb anterioritat havien d'haver-se desclassificat i protegit 4,6 milions de metres quadrats del pla parcial ‘El Alamo’ per a complir amb les condicions de la Declaració d'Impacte Ambiental. 

En concret, aquesta declaració indicava que era necessari desclassificar i protegir aqueix sòl de ‘El Alamo’ per a compensar la construcció d'uns 5.000 habitatges i diversos hotels de luxe en la zona del riu Algar, en la qual el Pla General no preveia edificar. 

Ara, el Suprem ha anul·lat aquesta sentència del TSJPV en considerar que parteix d'un "raonament equivocat" que li fa incórrer "en incongruència". 

No obstant açò, i malgrat anul·lar aquesta sentència, estima el recurs contenciós-administratiu interposat en el seu moment per una sèrie de particulars que demanaven anul·lar l'aprovació definitiva del pla parcial de ‘Los Puentes del Algar’. 

Segons el TS, el recurs d'aquests particulars -presentat en 2006- "ha de ser estimat", ja que la desclassificació i protecció d'eixos 4,6 milions de metres quadrats de ‘El Alamo’ "no pot posposar-se a l'acord d'aprovació definitiva" del pla parcial com va ocórrer. 

Fonts municipals han assenyalat en una nota de premsa que, amb l'anul·lació definitiva del PAI ‘Los Puentes del Algar’ per part del TS, l'Ajuntament haurà de retornar a Altea Futura SA "els 7,7 milions d'euros que l'empresa va lliurar com a cànon en adquirir la condició d'urbanitzador".

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu