Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

27 de maig 2013

Sense previsió de pagament per al sector de menors

Els impagaments de la Generalitat Valenciana ofeguen als treballadors del sector de menors. Si la situació no canvia immediatament els menors corren perill de quedar desatesos 

Molts estan sent els impagaments de la Generalitat Valenciana: proveïdors, farmàcies, menjadors escolars... i moltes les xicotetes i mitjanes empreses que, degut a aquests impagaments han tingut o tindran que tancar i deixar de prestar els seus servicis. I si aquestes empreses a mes es dediquen al sector social, empreses sense ànim de lucre que ajuden a molts sectors desfavorits de la societat (menors, majors, discapacitats...) el seu tancament no nomes significa que es perjudique als treballadors sinó que perjudica greument a aquests sectors de població en situació de vulnerabilitat. 

Els treballadores i treballadores d'Arcos d’Altea i de CAM Relleu, que treballen en l'acolliment residencial i amb l’acolliment familiar de menors en situació de desprotecció, a pesar de que se'ls deu pràcticament 6 mesos del seu salari, segueixen assistint als seus llocs de treball cada dia i protegint a aquests menors la tutela dels quals té la Generalitat Valenciana, qui deu ja més de 2.000.000 d’euros entre les dos entitats. 

Però què poden fer els treballadors i les treballadores d’estos sectors? “Els menors han d’estar protegits, no podem eixir en els mitjans de comunicació, pel que els treballadors/es no poden absentar-se dins de l’horari laboral; no se’ls pot deixar d’atendre, pel que els treballadors/es no podem fer vaga (no té sentit que els serveis mínims siguen dos persones menys o que, directament, no es puguen fer doncs ja estem en serveis mínims!); no pots deixar d’assistir al teu lloc de treball més de tres dies o negar-te a realitzar els informes per a fiscalia de menors, encara que no et paguen, doncs seria motiu d’acomiadament... Així que com pressionem?” es pregunten. 

A més de ser un sector minoritari, molt menut, “no podem fer pressió com ho pot fer el sector del transport públic, o la recollida de fem, o el professorat... i ja portem un any amb aquests retards en el pagament de les nostres nòmines”. 

Així que, a part de participar en la concentració dels sectors de la discapacitat, dependència i menors del proper 4 de juny davant de la Seu Territorial de Benestar Social d’Alacant a les 12 hores, durant tota esta setmana de 10 a 13 hores hi haurà representació del treballadors i treballadores d’aquestes dos entitats davant de l’Ajuntament d’Altea per tal de donar a conèixer la situació que pateixen i que culminarà el divendres 31 de maig en una simulació del soterrament del Sistema d’Atenció dels Menors al País Valencià. 

Si la cosa no canvia prompte, els menors començaran a sofrir greus conseqüències doncs ja és difícil pagar l’aigua, la llum, el menjar... amb estos recursos. A més, aquestes dos entitats, CAM Relleu i Arcos d’Altea, són les que es troben en una pitjor situació però, apart d’elles, hi ha moltes altres que comencen a tindre greus dificultats econòmiques pels impagaments de la Generalitat Valenciana.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu