Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

7 de maig 2013

L'impagament de 400.000 euros de subvencions públiques ofega a Compromís

La coalició demana als afiliats que anticipen les quotes per a pagar als seus treballadors

Fonts de la coalició han explicat que tenen pendents de cobrament més de 400.000 euros. D'ells, 70.000 euros corresponen al que se'ls deu de la subvenció per representació als ajuntaments de la qual falta per cobrar el 10%; 188.000 per l'ajuda que concedeix la Generalitat per resultats en els comicis autonòmics; uns 150.000 euros per la quantia que s'aporta per al funcionament dels grups parlamentaris al Congrés; i altres 40.000 euros per la ajuda a grups al parlament autonòmic corresponent a 2013.

Des de Compromís han assenyalat que el problema que pateixen és el mateix que la de la resta de partits i el de ‘qualsevol entitat que depén de subvencions de l'administració’, entre les quals han citat una banda de música o un centre de persones discapacitades.

Així, han explicat que les ajudes les cobren després de fer les despeses i de justificar-les, per la qual cosa van ‘molt justos’ pel que fa a recursos propis. D'aquesta manera, han destacat que tot i que el balanç el tenen quadrat i no tenen ‘deutes significatius’, presenten ‘un problema de tresoreria important’.

Tot i això, han posat èmfasi que per a superar-ho no podrien, tot i que volgueren, plantejar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), tenint en compte que bona part de les subvencions són ‘finalistes’ i sols poden anar dirigides a despeses de personal, per la qual cosa si reduïren el nombre de treballadors rebrien menys ajuda.

Per aquesta raó, han hagut d'optar per altres alternatives. En primer lloc, se'ls ha explicat la situació als treballadors i a alguns se'ls va deure les nòmines de dos mesos, però aquest tema ‘ja està resolt’. Alhora, la coalició ha demanat als seus militants que avançaren a l'1 de maig les quotes del segon trimestre que habitualment es pagaven l'1 de juliol i que ascendeixen a uns 80.000 euros.

A partir d'ara, i tenint en compte que, com han reconegut, ‘ens hem quedat sense estalvis’, confien que la subvenció relativa al Congrés dels Diputats arribe abans de juliol. En qualsevol cas, han destacat que arribaran ‘molt just’ a la pròxima campanya electoral.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu