Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

6 d’ag. 2013

Propietaris d'Altea Hills guanyen un recurs que anul·la el canvi d'estatuts de la urbanització

El jutge qualifica de «antidemocràtic i il·legal» el recolzament de l'Ajuntament i obliga a celebrar una nova assemblea per a aprovar els comptes anul·lats des de 2007

Els petits propietaris de la macrourbanització de luxe Altea Hills, situada en la serra d'Altea, han aconseguit que el Jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 4 d'Alacant anul·le la reforma dels estatuts de l'Entitat Urbanística de Conservació d'Altea Hills i que se celebre una assemblea general extraordinària de les comunitats de propietaris de la urbanització per al pròxim 16 d'agost al matí. Segons van assenyalar ahir diversos veïns de la urbanització, la reforma dels estatuts «pretenia esbaixar les anteriors resolucions judicials que ja havien anul·lat les assemblees de propietaris dels anys 2007 a 2011». 

El passat 26 d'abril el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) va anul·lar tots els acords de l'entitat urbanística aprovats des de 2007 i va ordenar que se celebre la nova junta general extraordinària, que tindrà lloc el 16 d'agost per a aprovar els comptes dels exercicis anul·lats. Part de les impugnacions dels propietaris es devien al fet que no van ser avisats dins del termini i en la forma sobre la celebració de les assemblees ni van ser notificats sobre els acords, raó per la qual no van poder participar en les mateixes ni assabentar-se dels seus resultats. 

La protesta dels xicotets propietaris, amb el consegüent recurs contra els acords, també s'estenia a l'aprovació de la modificació de les quotes perquè l'hotel de luxe propietat del constructor Andrés Ballester situat en la urbanització pagara menys del que fixen els estatuts. 

La sentència del Jutjat nombre 4 d'Alacant, dictaminada el passat 19 de juliol, també dóna una garrotada al propi Ajuntament d'Altea. En ella, es qualifica de «antidemocràtic i il·legal» el recolzament que va donar el govern local a la modificació dels estatuts recorreguts, «mitjançant acord de la Junta de Govern Local de data 2 d'agost de 2012 pel qual s'aprova la modificació dels estatuts de l'Entitat de Conservació». La fallada, a més, aprecia «múltiples defectes en la tramitació de la reforma i en la seua notificació als interessats». El jutge incideix que aquesta actitud de l'Ajuntament s'ha fet «en un intent deliberat d'opacitat», i condemna a pagar les costes a l'Ajuntament d'Altea i a l'Entitat Urbanística demandades. 

José Manuel Conde, un dels propietaris afectats, va afirmar que amb els estatuts reformats, «l'Entitat Urbanística, amb el vistiplau de l'Ajuntament d'Altea, impedia als propietaris amb habitatges en règim de propietat horitzontal, ser convocats individualment i votar de forma directa en les Assemblees de l'Entitat per a evitar un rosari d'impugnacions als acords».

FONT: Información

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu