Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

27 de juny 2011

El Certamen Internacional de Bandes celebra el seu 40 aniversari homenatjant la cultura alteana i els seus creadors

El regidor de Cultura, Jesús Ballester, i el president de la SFA, Josep Lanuza, anuncien les dates de celebració per al 3 i 4 de desembre

El Certamen Internacional de Bandes Vila d'Altea celebra enguany el seu 40 aniversari i ho fa amb el lema "Alteans: arts i lletres". Amb aquesta temàtica la Societat Filharmònica Alteanense pretén donar importància a la cultura alteana i als seus creadors alteans per a això les obres obligades són de compositors nascuts en el municipi o molt vinculats ell. 

En la presentació de les bases han estat donant a conèixer aquesta nova edició del Certamen el regidor de Cultura, Jesús Ballester; el president de la SFA, Josep Lanuza; el representant de la Federació de Societats Musicals del País Valencià, David Seguí; el compositor de la Secció Simfònica, Jaime Francisco Ripoll i el compositor de la Secció Primera, Ximo Cano. 


El president de la SFA, ha recordat "molta gent que al llarg de la història alteana s'ha dedicat a fer música, tenim recursos i cabal creatiu suficient i el que volem és que es conega fora del municipi". L'obra escrita per Ximo Cano per a la secció Simfònica s'ha centrat en l'obra "Matèria de Bretanya" de Carmelina Sánchez Cutillas mentre que la de J. Francisco Ripoll de la secció Primera s'ha basat en l'escriptor Francisco Martínez i Martínez del seu llibre "Coses de la Meua Terra". 


El Certamen enguany se celebrarà el 3 i 4 de desembre i presenta diverses novetats, es fixa el nombre de bandes participants en les dos seccions a 3 i un temps màxim de 50 minuts en escenari per a les bandes de secció Primera I 60' per a secció Segona. "Així mateix -comenta Lanuza- ja no s'aplicarà el reglament de certàmens de la Federació quan participe una banda de fora del País Valencià que li atorga a aquesta banda major avantatge a l'hora de confeccionar la seua plantilla de músics".
Per al regidor de Cultura, Jesús Ballester, "estem davant d’un dels certàmens més importants dels quals se celebren a l’Estat Espanyol i deuríem sentir-nos orgullosos de tenir un acte d'aquesta envergadura en el nostre poble". Així mateix, Ballester ha explicat la participació de l'Ajuntament centrada en la gestió econòmica de l'esdeveniment "a més dels premis i la cessió d'instal·lacions de Palau Altea". 


La dotació econòmica dels premis ascendeix a 7.200 euros per a la secció Primera i 9.900 per a la secció Simfònica, i les bandes participants rebran 2.700 euros en el cas de la secció Primera i 4.500 per a la secció Simfònica. El termini d'inscripció s'obri des del mateix dia 23 de juny fins al 15 de juliol i es realitzarà el sorteig de les bandes participants el 30 de juliol a les 12 hores en Palau Altea.

Més informació en www.certamenaltea.com

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu