Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

28 de juny 2011

Diferents generacions d'artistes valencians analitzen el moment actual de la música en valencià

"València necessita una cançó" és el títol d'un documental dirigit per Borja Pons i Guillem Nicolàs que analitza el present de la música valencià amb els testimonis directes de més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi. El pròxim 9 de juliol tindrà lloc durant el Feslloch 2011 la preestrena d'este reportatge que aborda el que els seus protagonistes anomenen els millors moments en tota la història de la música valenciana.


El documental fa un repàs per la història de la nostra música, des de la nova cançó fins al rap o el techno actuals. En el reportatge, músics com ara Raimon, Feliu Ventura, Xavi Sarrià o Pep Gimeno el Botifarra, el periodista J. Vicent Frechina i el sociòleg Rafa Xambó, entre d'altres, analitzen el gran esclat que ha experimentat la música en valencià durant els últims anys. 

L'audiovisual aprofundix també en la relació entre la música en valencià i la política, especialment pel que fa a la invisibilitat a què les institucions i els mitjans públics valencians sotmeten la cultura expressada en la llengua autòctona. 


0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu