Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de jul. 2011

Escola Valenciana denunciarà a Europa el decret contra les línies en valencià

Segons informa el diari El Punt, Escola Valenciana ha dibuixat una estratègia en tres direccions en la defensa d'un model educatiu plurilingüe en valencià basada en tres eixos centrals: mobilització, acció legal i relacions institucionals. Pel que fa a les relacions institucionals, l'entitat cívica pensa traslladar al Consell d'Europa l'intent del Consell de suprimir les línies en valencià. 
 
En concret, Escola Valenciana es reunirà demà a València amb experts del comité de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que ja ha reiterat el seu aval al model educatiu d'immersió lingüística en valencià com el més eficient per a la formació lingüística dels alumnes.

En aquest sentit, dies després de l'anunci del exconseller Alejandro Font de Mora, el Consell d'Europa i Escola Valenciana van establir una reunió per informar de l'intent de canvi de marc legal en el sistema educatiu valencià. De fet, Escola Valenciana serà l'encarregada de presentar al·legacions en aquesta matèria a l'informe anual sobre l'estat de les llengües que l'estat espanyol envia anualment a Europa.


Per part de l'organisme europeu assistirà la secretària de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, Simone Klinge, i els membres del comité d'experts de la Carta Europea Vesna Cmic, Alberto López Basaguren i Gabor Kardos.


Escola Valenciana també ha demanat una entrevista amb el nou conseller d'Educació, José Císcar, i a la màxima responsable de política lingüística, la consellera de Cultura, Lola Johnson.


L'entitat cívica ha anunciat, a més, que aquesta setmana té previst reunir-se amb diferents assessors legals per a preparar una estratègia jurídica davant un decret que “prohibeix el dret estatutari d'estudiar en valencià”.


Font:
El Punt.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

´Seria de desitjar que el Consell d´Europa prenguera cartes en l´assumpte i ens donara la raó als qui pensem i volem que la nostra llengua no quede en l´oblit,i que els nostres fills/es i nets puguen seguir estudiant en valencià i que la feina de tants anys no desaparega en un no res. Seria de lamentar que passara el contrari. Pense que no ens ho mereixem.

Pere ha dit...

Ací ningú ens ho farà. O agafem nosaltres mateix les rendes del nostre futur, o ens el prendran aquells que ens desitgen la pitjor de les desgràcies.

Anònim ha dit...

I damunt votem al PePe.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu