Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

1 de jul. 2011

València necessita una cançó



València necessita una cançó és un documental que s’endinsa en el gran moment que atravessa la música en la nostra llengua al País Valencià. Dirigit per Borja Pons i Guillem Nicolàs, l’audiovisual compta amb més de 30 entrevistes entre músics (Raimon, Feliu Ventura, Xavi Sarrià (Obrint Pas), Pep Gimeno “Botifarra”), periodistes (J. Vicent Frechina) o sociòlegs (Rafa Xambó), en què analitzen el gran esclat que ha experimentat la música en valencià durant els últims anys.

El documental fa un repàs per la història de la nostra música, des de la nova cançó fins al rap o el techno actuals; i analitza l’espectacular projecció que viu als nostres dies, en què la quantitat de grups i discos publicats, la qualitat d’aquests i la diversifiació d’estils, és la més alta de tots els temps. També aprofundeix en la relació entre música en valencià i política, i denúncia la invisibilitat a que les institucions i els mitjans públics valencians sotmeten a la cultura expressada en català al País Valencià.

La cinta es pre-estrenarà el 9 de juliol dins la programació del Feslloch 2011, el festival de cloenda de La Gira d’Escola Valenciana, i pròximament s’encetarà una gira de projeccions per tot el territori, dates de les quals seran publicades al bloc del documental.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

És una bona noticia per la música en valencià i pense que aquest documental serà molt interessant. Estem al tant de noves noticies sobre el tema.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu