Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

20 de gen. 2012

Demà totes i tots a la manifestació per l'ensenyament públic

Volem comunicar-vos que dissabte vinent, dia 21 de gener de 2012, a les sis de la vesprada,la PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC convoca una manifestació que partirà de les escalinates de l’Institut Jorge Juan i transcorrerà per l’Av. de l’Estació, RENFE, Av. Maissonnave, Av. Gadea i Casa de les Bruixes.
 
El motiu és aconseguir una gran mobilització de la comunitat educativa, àmpliament representada en la Plataforma (mares/pares, profesor@s, director@s dels centres, inspector@s d’educació, associacions cíviques en defensa de l’ensenyament en valencià, partits polítics i moviments socials) per a denunciar les constants retallades i agressions que pateix l’ensenyament valencià en general i, en especial, el públic.

En els darrers anys, no podem oblidar les retallades  generalitzades en professorat que han suposat l’eliminació o fusió de grups, eliminant desdoblaments (especialment perjudicials en la formació professional o en grups de pràctiques),  programes d’atenció a la diversitat i educació compensatòria, l’elevació generalitzat del nombre d’alumnes per aula i l’eliminació de cursos  de valencià. En este últim aspecte, encara que l’anterior Conseller d'Educació va obrir un període de reflexió i concertació, la Conselleria té damunt de la taula un programa d’aplicació d’un model de plurilingüisme que suposaria l’eliminació de les actuals línies d’ensenyament en valencià que han demostrat en els seus quasi 30 anys d’existència, ser un instrument eficaç per a l’ensenyament de les llengües. Amb els actuals recursos no es pot pensar que aquest pla vaja a suposar la implantació d’un verdader sistema plurilingüe d’ensenyament.

   
La intenció de promoure els denominats Centres d’Iniciativa Social, que no són mes que la posada de sòl públic a disposició de empreses privades d’ensenyament, per a concertar-los a 75 anys, suposa un atac en tota regla a l’ensenyament públic, perquè suposaria un important transvasament de recursos a aquestes empreses, precisament quan l’escola pública més els necessita. No cal oblidar la important quantitat de centres educatius que, encara, estan esperant ser ampliats o adequats a la nova normativa i realitat actual. Tampoc podem deixar de costat l’absència d’un vertader programa generalitzat d’aplicació de les noves tecnologies en les aules.
 
Finalment, i més recentment, no podem oblidar les retallades hagudes en les beques de menjador i de llibres; la paralització de l’extensió de la gratuïtat dels llibres a tot l’ensenyament obligatori, la demora en els pagaments als centres que amenaça el seu funcionament, i en els pagaments de les ajudes a les famílies, ens fan partícips de la convocatòria de la PLATAFORMA invitant-vos que assistiu per a defendre el que és nostre, l’educació pública,  que és la de tots.
 
NO A LES RETALLADES  EN EDUCACIÓ 
PAREM EL FRACÀS ESCOLAR 
                             L’EDUCACIÓ NO ES TOCA

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu